باقلوا سارما

باقلوا سارما چیست؟

باقلوا سارما یکی از انواع خوشمزه و محبوب باقلواست که به دلیل شکل رول شده و لایه لایه اش ، باقلوا سارما نامیده می‌ شود. در واقع، سارما به معنای رول شده است و در بسیاری از غذاهای ترکی و آسیای میانه به غذاهایی گفته می‌ شود که به صورت رول شده تهیه می‌ شوند.

باقلوا سارما چیست؟

این نوع باقلوا یکی از انواع لذیذ و محبوب باقلواست که با رشته‌ های کادایف تهیه می‌ شود. بافت ترد و طعم شیرینش ، این دسر را به یک انتخاب عالی برای مهمانی‌ و مناسبت‌ های خاص تبدیل کرده است . در باقلوا سارما برخلاف باقلواهای سنتی که از لایه‌های نازک یوفکا تشکیل شده‌ اند، از رشته‌ های کادایف استفاده می‌ شود. رشته‌های کادایف به رشته‌های بسیار نازک گفته می‌ شود که از آرد سمولینا تهیه شده و در تهیه بسیاری از دسرهای ترکی کاربرد دارد. این رشته‌ ها به باقلوا سارما یک بافت ترد و متفاوت نسبت به باقلوا های سنتی می‌ دهند .

انواع

باقلوا سارما به دلیل محبوبیت و تنوع در مواد اولیه و روش تهیه ، انواع مختلفی دارد که هر کدام دارای طعم و بافت منحصر به فرد خود هستند . در ادامه به برخی از انواع محبوب این باقلوا اشاره می‌ کنیم :

گردویی : این نوع ، پرطرفدارترین نوع باقلوا سارماست و از ترکیب رشته‌ های کادایف ، کره و گردوی خرد شده تهیه می‌ شود .
پسته‌ ای : در باقلوا سارما پسته ای ، به جای گردو از پسته استفاده می‌ شود که طعم بسیار دلپذیری به باقلوا می‌ بخشد .
بادامی : در این نوع باقلوا ، بادام خرد شده به عنوان مغز اصلی استفاده می‌ شود .
ترکیبی : در نوع ترکیبی ، از ترکیبی از مغزهای مختلف مانند گردو ، پسته و بادام استفاده می‌ شود .
شکلاتی : در آن  ، از شکلات به عنوان یکی از مواد اصلی استفاده می‌ شود که طعم بسیار لذیذی به باقلوا می‌ دهد .
میوه‌ ای : در این نوع باقلوا ، از میوه‌ های خشک شده مانند کشمش ، انجیر و آلو به همراه مغز استفاده می‌ شود .

باقلوا سارما

باقلوا سارما

طرز تهیه باقلوا سارما: یک دسر خوشمزه و مجلسی

باقلوا سارما یک دسر بسیار خوشمزه و مجلسی است که می‌ توانید آن را برای مهمانی‌ و مناسبت‌ های خاص تهیه کنید . با کمی حوصله و دقت می‌ توانید باقلوا سارما را در خانه تهیه کرده و از طعم بی‌ نظیر آن لذت ببرید .

خرید کادایف
بیشتر بخوانید

مواد لازم :

رشته کادایف : ۵۰۰ گرم
کره آب شده : ۲۰۰ گرم
مغز گردو خرد شده : ۳۰۰ گرم
شکر : ۳۰۰ گرم
آب : ۱ و نیم پیمانه
آب لیمو : ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده : به مقدار دلخواه

برای آماده کردن شربت ، شکر، آب و آب لیمو را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا شکر کاملا حل شود و شربت غلیظ شود. در انتها زعفران دم کرده را به شربت اضافه کرده و از روی حرارت بردارید . شربت آماده شده را کنار بگذارید و برید سراغ بقیه مراحل .
برای آماده کردن مواد میانی ، گردو های خرد شده را با مقداری کره آب شده مخلوط کنید . رشته‌های کادایف را در یک ظرف بزرگ ریخته و کره آب شده باقی مانده را رویشان بریزید. با دست رشته‌ ها را به آرامی باز کنید تا به طور کامل به کره آغشته شوند . مقداری از رشته‌ های کادایف را برداشته و روی سطح کار پهن کنید . روی آن را با مخلوط گردو بپوشانید و سپس به صورت رول درآورید . تمام رشته‌ ها را به همین ترتیب رول کنید .
رول‌ های باقلوا را در سینی فر چیده و روی آن‌ ها را با کره آب شده بمالید . سینی فر را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌ گراد قرار دهید تا باقلوا طلایی رنگ شود . پس از پخت کامل باقلوا سارما ، شربت سرد را به آرامی روی آن بریزید تا به خوبی خیس بخورد . پس از چند ساعت که باقلوا خنک شد ، می‌ توانید آن را به همراه چای یا قهوه سرو کنید. برای این که باقلوایتان خوش طعم‌ تر شود ، می‌ توانید از انواع مختلف مغز مانند بادام ، پسته و فندق استفاده کنید .

انواع باقلوا
بیشتر بخوانید

چند نکته مهم در پخت باقلوا وجود دارد که بهتر است رعایت شود . اول این که برای تهیه یک باقلوا سارما خوشمزه ، از رشته کادایف با کیفیت استفاده کنید . کره آب شده باید به اندازه کافی باشد تا رشته‌ های کادایف به خوبی آغشته شوند و هم جنین شربت باید غلیظ باشد تا باقلوا شل نشود .
نوش جان!

برچسب ها: بدون برچسب

اضافه کردن نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *