باقلوا پرچمی

باقلوا پرچمی یا سه رنگ قزوینی

باقلوای پرچمی قزوین

باقلوا پرچمی قزوین، مهمترین سوغات استان قزوین است. این شیرینی یکی از خوشمزه‌ ترین باقلوا ها است که در قزوین تهیه می‌ شود. تنوع مزه در این شیرینی کوچک بیشتر از همتایان هم نامش در استان‌ های دیگر است. مواد اولیه باقلوای قزوین شامل قند بادام، قند پسته، مواد معطر، قند زعفران، گلاب، هل و آرد است. با استفاده از این مواد اولیه، باقلوا پرچمی به شکل‌های مختلفی مانند باقلوای لوزینه و باقلوای پیچ آماده می‌شود. جذابیت این شیرینی نفیس در دقت به شکل و رنگ‌های مختلف اجزا و تزئینات آن است. این ویژگی‌ها باعث می‌شود باقلوا پرچمی نسبت به نسل‌ها و پیشکسوتانمان ارزش و ارثی بیشتری داشته باشد.

دستور تهیه ی باقلوای پرچمی قزوین

مواد لازم

پودر قند

۰٫۵ کیلو

پودر پسته

۲۵۰ گرم (۲۰۰ گرم پودر پسته و ۵۰ گرم پودر قند)

آرد سفید گندم

۰٫۵ کیلو

تخم مرغ

۱ عدد

هل

۲ قاشق غذاخوری

آب

۲ قاشق غذاخوری

روغن جامد

۶ قاشق غذاخوری

زعفران

نیم مثقال

پودر بادام

به میزان لازم

روش تهیه خمیر باقلوا

  • در ظرفی مناسب، ۲ قاشق غذاخوری روغن را آب کنید.
  • تخم مرغ و آب را خوب مخلوط کنید و به تدریج آرد را اضافه کنید تا خمیر نچسبی تشکیل شود.
  • خمیر را ۱۰ دقیقه استراحت دهید.
  • خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید.
  • یک قسمت را با فرشته باز کنید و کف تابهٔ مناسبی را باقلوا چرب کنید، سپس خمیر نازک باز شده را در آن پهن کنید.
  • قند بادام (مخلوط پودر قند و بادام) را با مقداری هل مخلوط کرده و به سه قسمت تقسیم کنید.
  • یک قسمت آن را بر روی خمیر در تابه بریزید. سپس روی خمیر را صاف کرده و با دست فشار دهید.
  • در این مرحله، پودر زعفران را با ۴ قاشق غذاخوری قند بادام مخلوط کنید. این مخلوط را بریزید، صاف کنید و بکوبید تا صاف شود. قمست دوم قند بادام را بر روی قسمت زعفرانی بپاشید، صاف کنید و کمی فشار
  • دهید یا با قاشق محکم فشار دهید تا مواد فشرده شود.
  • قند پسته (مخلوط پودر پسته و پودر قند) و کمی هل را مخلوط کنید و بر روی خمیر در تابه پخش کنید و روی آن فشار دهید.
  • در مرحلهٔ آخر، بخش آخر قند بادام (مخلوط پودر قند و بادام) را پهن کنید و به خوبی فشار دهید تا فشار کامل شود. سپس ۲ قاشق غذاخوری روغن آب کرده را روی باقلوا بریزید.
  • قسمت دیگری از خمیر را با فرشته باز کنید و بر روی مواد پهن کنید. سپس اضافهٔ خمیر را کنار بگذارید و باقلوا را به شکل لوزیت ببرید.
  • روی باقلوا سرخ شد، به آن شربت باقلوا را (طبق روش تهیه زیر) در ۳-۲ نوبت بریزید. جهت تزیین، روی هر لوزی خلال پسته قرار دهید.
طرز تهیه بامیه ترکی
بیشتر بخوانید
خلاصه ی مطالب

مواد لازم برای شربت باقلوای پرچمی قزوین

  1. شکر: ۳ پیمانه
  2. آب: ۱ پیمانه
  3. گلاب: یک دوم پیمانه
  4. جوهر لیمو: یک چهارم قاشق چای خوری
  5. روش تهیه شربت باقلوا: شکر، آب، گلاب و جوهر لیمو را مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود و به جوش برسد (شربت نباید غلیظ شود).

نکات قابل توجه:

  1. در صورت آغشته کردن چاقو به روغن، خمیر باقلوا به راحتی بریده می‌شود.
  2. تابهٔ مخصوص باقلوا باید قطری حدود ۴۵ سانتی‌متر داشته باشد.

باقلوای قزوین دارای سه مدل باقلوای لوزینه، باقلوای پیچ و معروف‌ترین نوع خود یعنی باقلوای پرچمی است که با ترکیب قند بادام، قند پسته، مواد معطر، قند زعفران، گلاب، هل و آرد ساخته می‌شود.

باقلوای پرچمی قزوین

باقلوای پرچمی قزوین

نکات تکمیلی در مورد باقلوای سه رنگ

  •    باقلوای سه رنگ جزو دسرهای ایرانی میباشد.
  •    زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
  •    باقلوای سه رنگ را می توانید در وعده میان وعده – دسرسرو کنید .
  •    توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای4 نفر مناسب میباشد .

اضافه کردن نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *