باقلوا-پرچمی-قزوین

باقلوا پرچمی یا سه رنگ قزوینی

باقلوای پرچمی مهمترین سوغات استان قزوین

استان قزوین به عنوان یکی از قطب‌های گردشگری کشور هرساله پذیرای تعداد بسیار زیادی از هموطنان بود که هنگام برگشت با خود شیرینی باقلوای پرچمی قزوین را به عنوان سوغات تهیه کرده و برای آشنایان و اقوام هدیه می‌بردند.

امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا و جلوگیری از سفرهای نوروزی و حضور هموطنان در استان، در ادامه طرز تهیه باقلوای پرچمی مهمترین سوغات استان را معرفی خواهیم کرد تا هموطنان با تهیه آن در منزل، لحظات خوب و خوشی را برای خود در خانه رقم بزنند.

باقلوای قزوین دارای سه مدل باقلوای لوزینه، باقلوای پیچ و معروف‌ترین نوع خود یعنی باقلوای پرچمی است که با ترکیب قند بادام، قند پسته، مواد معطر، قند زعفران، گلاب، هل و آرد ساخته می‌شود.

 

باقلوای-پرچمی

 

برای تهیه این باقلوا باید ابتدا مواد خمیر باقلوا، مواد لازم داخل باقلو و مواد شربت باقلوا را به شرح زیر تهیه کرده و سپس برای پخت آن اقدام کرد.

مواد لازم خمیر باقلوای پرچمی قزوین 

زرده تخم مرغ  یک عدد
گلاب یک قاشق غذاخوری
آب گرم ۲ قاشق غذاخوری
روغن جامد آب شده یک قاشق سوپ خوری
 آرد الک شده یک پیمانه

مواد لازم داخل باقلوای پرچمی

پودر قند پنج پیمانه
پودر بادام پنج پیمانه
پودر پسته سه پیمانه
زعفران حل شده سه قاشق غذاخوری
پودر هل یک قاشق غذاخوری

 

مواد لازم شربت باقلوا پرچمی

آب یک پیمانه
شکر یک پیمانه
گلاب ۲ قاشق غذاخوری

 

روش تهیه باقلوا پرچمی

ابتدا تخم مرغ را با آب و روغن و گلاب را مخلوط و آرد را کم کم اضافه کرده و خمیر را ورز می‌دهیم تا نرم و لطیف شود سپس در کیسه فریزری گذاشته و حدود ۲ ساعت در دمای محیط استراحت می‌دهیم.

طرز تهیه دسر باقلوا
بیشتر بخوانید

بعد از آن خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و با وردنه باز می‌کنیم تا به صورت لواش کاملا نازک در بیاید، سپس آن را داخل قالب مورد نظر که چرب کرده اید پهن کنید قالب را متناسب با مواد باقلوا انتخاب نمایید.

حالا پودر هل، پودر بادام و پودر قند را مخلوط کرده و آن را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید و کنار بگذارید، یک قسمت از قند بادام را روی خمیر بریزید و با دست آن را پخش کنید.

یک قسمت از قند بادام را با زعفران مخلوط نموده و روی لایه قبلی بریزید و با دست خوب پخش کنید، در ادامه دوباره قند بادام بریزید و مجدد با دست آن را پخش کنید و سپس روی آن پودر پسته را بریزید و خوب پخش کنید. و در نهایت باقی مانده قند بادام را بریزید و با دست خوب صاف کنید و با یک گوشت کوب روی مواد فشار دهید تا صاف و منسجم شود .

حواستان باشد بیش از اندازه مواد را فشار ندهید که در این صورت شیره به داخل باقلوا راه پیدا نکرده و باقلوای شما خشک میشود و اگرآن را کم فشار دهید باقلوا در حین پخت پف کرده و بد فرم میشود.

در این مرحله خمیر دوم را با وردنه باز کرده و دو قاشق روغن آب شده روی مواد باقلوا بریزید و خمیر را روی آن پهن کنید سپس کناره های خمیر را با یک چاقوی تیز برش زده و صاف کنید در مرحله بعد باقلوا را به شکل لوزی های یک اندازه برش بزنید سپس دو قاشق روغن آب کرده روی آن بریزید و با پشت قاشق پخش کنید.

ارزش غذایی باقلوا
بیشتر بخوانید

باقلوا را برای حدود نیم ساعت تا 55 دقیقه بسته به اندازه قالب در طبقه میانی فر با دمای 180 درجه بپزید.

شربت باقلوا

در این فاصله همه مواد شربت باقلوا را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید و مدام هم بزنید تا شربت بجوشد و دانه های شکر کاملا حل شود.

سپس از روی حرارت بردارید تا کمی خنک شود. باقلوا را از فر بیرون آورده و اجازه دهید تا کمی از حرارت بیافتد .

سپس شربت را در دو تا سه مرحله روی آن بدهید و در قالب را ببندید تا برای یک شب باقلوا بماند سپس از قالب خارج کرده و در ظرف مورد نظر بچینید. باقلوای شما آماده است، نوش جان.

نکات تکمیلی در مورد باقلوای سه رنگ

  •    باقلوای سه رنگ جزو دسرهای ایرانی میباشد.
  •    زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
  •    باقلوای سه رنگ را می توانید در وعده میان وعده – دسرسرو کنید .
  •    توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای4 نفر مناسب میباشد .

اضافه کردن نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *