کنافه یکی از دسر های محبوب ، سنتی و خوشمزه در کشور های عربی و خاورمیانه است که می توان آن را با کادایف خشک هم تهیه کرد . برای آموزش طرز تهیه کنافه با کادایف خشک در مرحله اول به کادایف خشک نیاز داریم . کادایف خشک رشته های نازکی است که پس از خیس خوردن در شربت ، بافت ترد و خوشمزه ای پیدا می کند .
طرز تهیه کنافه با کادایف خشک
قصد داریم در این نوشته طرز تهیه کنافه با کادایف خشک را آموزش دهیم برای این منظور به مواد اولیه زیر نیاز داریم :
مواد لازم | مقدار |
کادایف خشک | 500 گرم |
پنیر موزارلا | 350 گرم ( یا پنیر مخصوص کنافه ) |
کره | 200 گرم |
روغن مایع | 70 گرم |
شکر | 300 گرم |
آب | 2 پیمانه |
آب لیمو تازه | 1 قاشق غذاخوری |
گلاب | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | به مقدار دل خواه |
هل | چند عدد |
پسته خرد شده | برای تزئین |
برای تهیه شربت ، شکر ، آب ، آب لیمو ، گلاب و زعفران را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شده و شربت غلیظ شود .هل را به شربت اضافه کرده و بعد از چند دقیقه حرارت را خاموش کنید. کادایف خشک را با قیچی خرد کنید . کره را آب کرده و با روغن مایع مخلوط نمایید سپس مخلوط کره و روغن را به کادایف اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا همه رشته های کادایف به روغن آغشته شوند .
یک ظرف پیرکس یا قالب مناسب را چرب کنید . نیمی از کادایف را در کف ظرف بریزید و با پشت قاشق آن را فشار دهید تا یک لایه یک دست ایجاد شود . پنیر موزارلا را روی لایه اول کادایف بریزید . لایه دوم کادایف را روی پنیر بریزید و با پشت قاشق آن را صاف کنید ، سپس روی کنافه را با فویل بپوشانید .
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد از قبل گرم کنید . ظرف کنافه را به مدت 20 تا 25 دقیقه در فر قرار دهید تا طلایی شود . کنافه آماده را از فر خارج کرده و به قطعات دلخواه برش بزنید و آن را با شربت داغ خیس کنید و رویش را با پسته خرد شده تزئین کنید . حال که با طرز تهیه کنافه با کادایف خشک آشنا شدید می توانید این شیرینی خوشمزه را در خانه تهیه کرده و همراه با خانواده تان میل کنید .
نوش جان!
کادایف چیست و چند نوع دارد ؟
در بخش قبل طرز تهیه کنافه با کادایف خشک را توضیح دادیم . شاید برایتان جالب باشد که در مورد کادایف بیشتر بدانید . کادایف نوعی رشته بسیار نازک است که در شیرینی پزی به خصوص در تهیه دسر های شرقی مانند کنافه پنیری پسته ای و لایه میانی در برخی انواع باقلوا استفاده می شود . این رشته ها از خمیر بسیار نازک تهیه شده و به صورت رشته های باریک و پیچ خورده در می آیند . کادایف به دلیل بافت ترد و طلایی رنگ پس از پخت ، به دسر ها طعم و ظاهر جذابی می بخشد . کادایف به طور کلی به دو نوع اصلی تقسیم می شود :
- کادایف خشک : این نوع کادایف رایج ترین نوع است و به صورت خشک در بسته بندیهای مختلف در بازار موجود می باشد . قبل از استفاده باید آن را با شربت یا کره آغشته کرد .
- کادایف تر : این نوع کادایف کمتر یافت می شود و معمولاً در شیرینی پزی های سنتی تهیه می شود . کادایف تر نرم تر و لطیف تر می باشد .
علاوه بر این تقسیم بندی اصلی ، کادایف ها بر اساس ضخامت و اندازه رشته ها نیز به انواع مختلفی تقسیم می شوند :
- کادایف ریز : رشته های بسیار نازک و ظریفی دارد و برای تهیه دسر های ظریف و شکننده مناسب است .
- کادایف درشت : رشته های ضخیم تری دارد و برای تهیه دسر هایی با بافت ترد تر ایده آل هست .
نکات مربوط به طرز تهیه کنافه با کادایف خشک
برای تهیه کنافه نرم تر ، می توانید کادایف را کمی خیس کنید . برای تهیه کنافه های تک نفره می توانید از قالب های کوچک استفاده کنید . برای طعم بهتر ، می توانید از پنیر مخصوص کنافه استفاده کنید . کنافه را بهتر است گرم سرو نمایید . برای این که بفهمید شربت به غلظت مناسب رسیده یا نه ، کمی از آن را با قاشق برداشته و بگذارید سرد شود سپس غلظت آن را بسنجید . اگر شربت رقیق بود ، بگذارید کمی دیگر بجوشد تا غلیظ شود . پس از این که شربت به غلظت مناسب رسید ، حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید خنک شود . شربت داغ را روی کنافه داغ نریزید ، زیرا باعث خمیر شدن کنافه می شود . برای طعم و عطر بهتر ، از عسل به جای بخشی از شکر استفاده کنید . شربت کنافه را می توان چند روز در یخچال نگهداری کرد . این ها موارد و اطلاعات تکمیلی بودند که دانستنش برای کسانی طرز تهیه کنافه با کادایف خشک را یاد گرفته بودند خالی از لطف نبود .
اضافه کردن نظر