لوز و باقلوا هر دو شیرینی های خوشمزه و محبوب ایرانی و به بیان دقیق تر خاورمیانه ای هستند ، اما تفاوتهای مهمی با هم دارند . فرق لوز و باقلوا را می توان از لحاظ نوع خمیر ، شکل ، مواد اولیه تشکیل دهنده و طعم مورد بررسی قرار داد .
فرق لوز و باقلوا
انتخاب بین لوز و باقلوا به سلیقه ی شخصی شما بستگی دارد . اگر طرفدار شیرینی ساده و با طعم آجیلی هستید ، لوز انتخاب مناسبی است . اما اگر به دنبال یک شیرینی با طعم های متنوع هستید ، باقلوا می تواند گزینه بهتری باشد . برای بیان فرق لوز و باقلوا باید بگوییم که لوز خمیر ندارد و از ترکیب موادی مثل پسته ، بادام ، نارگیل ، بیدمشک ، سفیده ی تخم مرغ ، گلاب ، شکر و … تهیه می شود . ولی همان طور که می دانید باقلوا دارای لایه های نازک خمیر است که با شربت آغشته می شود و بین لایه های خمیر از مغز های مختلف مانند پسته ، بادام و گردو ریخته می شود . همان طور که از نامش پیداست ، به شکل لوزی برش داده می شود . ولی باقلوا بسته به نوعش می تواند به شکل های مختلفی مانند لوزی ، مربع ، لولهای و… برش داده شود . مواد اولیهی باقلوا متنوع تر هست و علاوه بر مغزها ، شامل خمیر ، شربت ، روغن و ادویه هایی مانند هل و دارچین نیز می شود . اگر بخواهیم فرق لوز و باقلوا را از لحاظ طعم یررسی کنیم باید بگوییم لوز بیشتر به طعم مغزهایی که در آن استفاده می شود بستگی دارد و معمولاً طعم شیرین و آجیلی دارد ولی طعم باقلوا ترکیبی از شیرینی شربت ، طعم مغز ها و عطر ادویههاست و معمولاً طعمی غنی تری نسبت به لوز دارد .
لوز چیست ؟
لوز یکی از شیرینی های سنتی و خوشمزه ایرانی است که با ترکیبات ساده ای تهیه و معمولاً در مراسم و مهمانی ها سرو می شود . این شیرینی به دلیل بافت نرم و طعم شیرین و آجیلی اش بسیار محبوب می باشد و به دلیل داشتن مغز های آجیلی ، منبع خوبی از انرژی است . هم چنین مغز ها حاوی پروتئین هستند که برای عضله سازی و ترمیم بافت ها ضروری می باشد . همان طور که پیش تر در بخش فرق لوز و باقلوا اشاره کردیم مواد اصلی لوز به شرح زیر است :
- مغز های آجیلی مانند بادام ، پسته ، فندق یا گردو
- سفیده تخم مرغ
- شکر
- گلاب
- هل
- دارچین ( ر برخی دستور ها )
لوز یک شیرینی سنتی و سالم است که می توانید به راحتی در خانه تهیه کنید و از طعم خوش آن لذت ببرید . برای این کار کافی است مغزها را پوست کنده و خرد کنید . سفیده تخم مرغ را با همزن برقی هم بزنند تا پف کند و سپس شکر را به آن اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید تا مخلوطی سبک و کش دار حاصل شود . سپس مغز های خرد شده را به مخلوط سفیده و شکر اضافه نمایید و به آرامی مخلوط کنید تا همه جای مواد با هم میکس شود . گلاب ، هل و دارچین را به مخلوط اضافه و مجدداً هم بزنید . مخلوط را به شکل لوزی های کوچک برش دهید و در فر با دمای مناسب بپزید تا طلایی رنگ شوند .
فرق لوز و باقلوا از لحاظ ظاهری
دو شیرینی خوشمزه لوز و باقلوا از لحاظ ظاهری هم تفاوت هایی دارند . لوز ها معمولاً به شکل لوزی برش داده می شود و سطح آن صاف و یک دست است ، لایه لایه نیست و از ترکیب مستقیم مواد اولیه تهیه می شود . عموما با پسته خرد شده تزئین می شود . باقلوا ها بسته به نوع آن می تواند به شکل های مختلفی مانند دایره ، لوزی ، مربع ، لوله ای و… برش داده شود و دارای لایه های نازک خمیر است که با شربت آغشته می شود و بین لایه های خمیر از مغز های مختلف استفاده می شود . تنوع در تزئین باقلوا زیاد است و معمولاً با پسته خرد شده ، خلال بادام یا گردو تزئین می شود و ظاهری لایه لایه دارد . در یک نگاه کلی فرق لوز و باقلوا از لحاظ ظاهر این است که ، لوز ظاهری ساده تر و یک دست تر نسبت به باقلوا دارد ، در حالی که باقلوا به دلیل لایه های خمیر و تزئینات متنوع ، ظاهری پیچیده و جذاب تری دارد مثل باقلوا سارما انگشتی پسته ای که به شکل انگشت و به رنگ سبز می باشد .
اضافه کردن نظر