کادایف چیست ؟ کادایف نوعی رشته بسیار نازک است که در شیرینی پزی به خصوص در تهیه دسر های شرقی مانند کنافه استفاده می شود . این رشته ها از آرد سمولینا تهیه می شوند و به دلیل بافت نازک و رشته ای ، در هنگام پخت ، ترد و طلایی می شوند .
کادایف چیست ؟
کادایف به طور کلی یک نوع رشته است ، اما بسته به روش تولید ، ضخامت و نوع آرد مورد استفاده ، می توان انواع مختلفی از آن را پیدا کرد . آیا می دانید موارد استفاده کادایف چیست ؟ اصلی ترین کاربرد کادایف در تهیه کنافه است . در کنافه ، رشته های کادایف را با کره یا روغن آب کرده مخلوط می کنند و در قالب می چینند . سپس روی آن پنیر یا مخلوطی از پنیر و خامه می ریزند و در فر می پزند تا طلایی و برشته شود . علاوه بر کنافه ، از کادایف در تهیه دسر های دیگری مانند کادایف با شیرینی و کادایف با بستنی نیز استفاده می شود . کادایف را می توانید از فروشگاه های مواد غذایی و قنادی ها تهیه نمایید . البته گاهی اوقات از این رشته های خوشمزه برای تزئین برخی غذا ها مانند بستنی و دسر های میوه ای استفاده می شود . و اما ویژگی های کادایف چیست؟ در بخش یعدی به برخی از آن ها اشاره می کنیم :
- بافت ترد و شکننده : پس از پخت ، کادایف بافت بسیار ترد و شکننده ای پیدا می کند .
- طعم ملایم : کادایف طعمی ملایم و آجیلی دارد که به خوبی با طعم شیرین و شور ترکیب می شود .
- قابلیت جذب مایعات : کادایف به خوبی مایعات را جذب می کند و در هنگام پخت ، بافت نرم و لطیفی پیدا می کند .
انواع کادایف
اگرچه تقسیم بندی دقیقی برای انواع کادایف وجود ندارد ، اما می توان آن ها را به طور کلی به دو دسته تقسیم کرد . البته علاوه بر این تقسیم بندی کلی ، کادایف ها ممکن است از نظر برند و کیفیت نیز با هم متفاوت باشند . همان طور که در قسمت کادایف چیست ؟ اشاره کردیم ماده اصلی تشکیل دهنده رشته کادایف و تل کادایف آرد گندم و سمولینا هست که هر دو به صورت رشته ای و نازک می باشند . نوع آرد سمولینای استفاده شده در تولید کادایف ، بر طعم و بافت آن تأثیرگذار است ، هم چنین ضخامت رشته های کادایف ، بر تردی و نرمی آن تأثیر می گذارد . علاوه بر کیفیت مواد اولیه ، برخی از برندها کادایف هایی با کیفیت بالاتر و طعم بهتری تولید می کنند ، در بخش بعدی به انواع کادایف پرداخته ایم :
- کادایف ساده : این نوع کادایف رایجترین نوع است و در اکثر شیرینی پزی ها و فروشگاهها پیدا می شود . رشته های آن نسبتاً نازک و یک دست هستند و برای تهیه انواع دسر مانند کنافه ، باقلوا و … استفاده می شوند .
- کادایف ختایی : کادایف ختایی ضخیم و پهن تر از انواع ساده هست و در مناطق آذربایجان و برخی دیگر از مناطق ایران محبوبیت دارد . این کادایف بافت متفاوتی نسبت به کادایف معمولی دارد و در تهیه برخی از انواع شیرینی های محلی استفاده می شود .
کاربرد های کادایف چیست ؟
کادایف به دلیل بافت ترد و لطیفش و قابلیت جذب مایعات ، در شیرینی پزی کاربرد های بسیار متنوعی دارد . اما می خواهیم به صورت تخصصی به این سوال جواب دهیم که کاربرد های کادایف چیست ؟ شناخته شده ترین کاربرد کادایف در تهیه کنافه است . در آن ، رشته های کادایف را با کره یا روغن آب کرده مخلوط کرده سپس رویش پنیر یا مخلوطی از پنیر و خامه می ریزند سپس در فر می پزند . البته از کادایف می توان به جای خمیر یوفکا در تهیه باقلوا استفاده کرد . کادایف به باقلوا بافتی تردتر می دهد . می توان آن را با شیرینی های مختلف ترکیب و یک دسر خوشمزه تهیه کرد یا این که به عنوان تزئین روی بستنی استفاده کرد . کادایف را می توان با میوه های تازه یا خشک ترکیب کرده و یک دسر سبک و سالم تهیه کرد ، هم چنین می توان با خامه زده شده ترکیب کرده و یک دسر خنک و دل چسب تهیه نمود . علاوه بر موارد ذکر شده ، از آن می توان در تهیه انواع دیگر شیرینی و دسر ها نیز استفاده کرد . خلاقیت شما در ترکیب کادایف با مواد مختلف ، می تواند منجر به تهیه دسرهای جدید و خوشمزه شود .
اضافه کردن نظر