آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که چرا کنافه را با سر شیر می خورند؟ سرو کنافه با سر شیر به دلایل مختلفی مرسوم شده و به این دسر طعم و بافت خاصی بخشده است. در ادامه به چند دلیل مهم برای استفاده از سرشیر در کنافه اشاره می کنیم:
هر نوع کنافه ای را مثل کنافه پنیری پسته ای می توان با سرشیر سرور کرد. طعمی ملایم و شیرینی دارد که با شیرینی کنافه به خوبی ترکیب میشود و طعم کلی دسر را دلپذیرتر می کند. این طعم ملایم، برای افرادی که طعم خیلی تند و شور را دوست ندارند، مناسب تر است. سر شیر بافتی بسیار نرم و خامه ای دارد که به کنافه بافت لطیف تری می دهد. سرشیر عطر و بوی شیرینی دارد که به کنافه عطر دل نشینی می بخشد و باعث می شود دسر غنی تر شود. استفاده از سرشیر در کنار کنافه ، طعم آن را تغییر می دهد و یک تجربه چشایی متفاوت را به همراه دارد. برخی افراد طعم کنافه با سرشیر را به دلیل ملایم تر بودن، ترجیح می دهند.
نکات مهم برای تهیه کنافه با سر شیر
همان طور که اشاره کردیم استفاده از سر شیر در کنافه باعث می شود که این دسر بافت نرم ، طعم ملایم و عطر دلپذیرتری داشته باشد. علاوه بر این که می توان کنافه را با سر شیر خورد می توان حتی این دسر را با سر شیر پخت . طرز تهیه کنافه با سر شیر بسیار شبیه به پخت با پنیر موزارلا است. تنها تفاوت در این است که به جای پنیر موزارلا از سرشیر استفاده می شود. برای تهیه این دسر خوشمزه می توانید از دستور پخت های مختلفی استفاده کنید و یا دستور پخت مورد علاقه خود را با استفاده از سر شیر تغییر دهید . قبل از آن که طرز تهیه کنافه با سر شیر را توضیح دهیم اول بهتر است چند نکته را در این مورد متذکر شویم :
- کیفیت سر شیر: برای تهیه کنافه بهتر است از سر شیر تازه و با کیفیت استفاده شود.
- مقدار سر شیر: مقدار سر شیر مورد استفاده به مقدار رشته کنافه و اندازه قالب بستگی دارد.
- پخت کامل: کنافه را به مدت کافی بپزید تا رشته ها طلایی رنگ شده و سر شیر به خوبی آب شود.
طرز تهیه کنافه با سر شیر
کنافه با سرشیر یکی از انواع خوشمزه و متفاوت کنافه است که به دلیل بافت نرم و طعم ملایم سر شیر، طرفداران زیادی دارد می توانید آن را در خانه تهیه کرده و در مهمانی و دور همی های خود سرو کنید. برای تهیه این دسر خوشمزه به مواد زیر نیاز دارید:
مواد مورد نیاز | مقدار |
رشته کادایف | ۵۰۰ گرم |
کره | ۲۰۰ گرم |
سر شیر | ۵۰۰ گرم |
شکر | ۳۰۰ گرم |
آب | ۱ لیوان |
آب لیمو | ۲ قاشق غذا خوری |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
هل | چند عدد |
خلال بادام | برای تزئین |
طرز تهیه:
- آماده کردن شربت : در یک قابلمه شکر، آب و آب لیمو را با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود و شربت غلیظ گردد. زعفران دم کرده و هل را به شربت اضافه کرده و از روی حرارت بردارید.
- آماده سازی رشته ها: رشته های کادایف را در یک ظرف بزرگ بریزید و کره آب شده را به آن اضافه کنید. با دست رشته ها را به آرامی باز کنید تا به طور کامل به کره آغشته شوند. کف یک ظرف پیرکس یا قالب مناسب را با کره چرب کنید. نیمی از رشته های آغشته به کره را کف ظرف بریزید و به خوبی فشار دهید. سپس یک لایه سر شیر روی رشته پخش کنید. لایه بعدی را با بقیه رشته ها بپوشانید.
- پخت کنافه : ظرف را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه قرار دهید تا سطح رویی کنافه طلایی شود .
- تزیین و سرو : کنافه با سر شیر پخته شده را از فر خارج کرده و به صورت داغ روی آن شربت بریزید . سپس با خلال بادام تزئین کرده و سرو کنید.
نکات مهم تکمیلی
برای تهیه کنافه با سر شیر می توانید از قالب های مخصوص کنافه استفاده کنید. برای این که دسرتان تردتر شود، می توانید قبل از پخت، ظرف را در فریزر قرار دهید. برای تهیه شربت غلیظ تر، می توانید مقدار آب را کمتر کنید. در شرایطی که سر شیر ندارید می توانید از پنیر خامه ای استفاده کنید. برای طعم دار کردن کنافه می توانید گلاب یا هل را بیشتر اضافه نمایید.
برای این که سر شیر به خوبی در فر آب شود، می توانید آن را قبل از استفاده کمی هم بزنید. اگر دوست دارید کنافه با سر شیر شما تردتر باشد، می توانید مقدار کره را بیشتر کنید. برای تزئین کنافه می توانید از پودر پسته یا نارگیل نیز استفاده کنید. لطفا توجه داشته باشید که زمان پخت و دمای فر ممکن است بسته به نوع فر و اندازه ظرف متفاوت باشد.
خوشمزه تان نوش جان!
اضافه کردن نظر