ارزش-غذایی-باقلوا

ارزش غذایی باقلوا

سرشار از امگا ۳

بسیاری گردو را غذایی مفید برای مغز می دانند و این موضوع نه فقط به خاطر شباهت ظاهری آن با مغز است بلکه به خاطر منبع گیاهی سرشار از اسید چرب امگا ۳ با عنوان اسید آلفا لینولنیک اسید در ارزش غذایی باقلوا گردویی است. وجود این اسید چرب در گردو از این نظر اهمیت زیادی دارد که این اسیدچرب به طور عمده در منابع حیوانی مثل ماهی می توان یافت. این اسید چرب برای تقویت سیستم عصبی افراد به ویژه کودکان اهمیت زیادی دارد از این رو مصرف آن بسیار توصیه می کنند.

بسیاری از افراد مصرف هرگونه چربی را مضر می دانند در حالی که باید به این نکته توجه کرد که مقدار و نوع چربی مصرف شده اهمیت زیادی دارد، برای مثال اسید چرب امگا ۳ موجود در گردو علاوه بر خواصی که در بالا اشاره شد برای سلامت قلب نیز بسیار مفید است. این چربی  ها باعث کاهش LDL-C (کلسترول بد) و افزایش HDL-C (کلسترول خوب) می  شوند.

ذکر این نکته در اینجا خالی از لطف نیست که بیش از ۷۰% از انرژی مورد نیاز قلب بوسیله چربی ها تامین می شود. افراد میانسال باید به این موضوع توجه زیادی داشته باشند که مصرف اسید چرب امگا ۳ درپیشگیری از آلزایمر تاثیر فراوان دارد، پس بهتر است به وجود این مغز خوراکی در سبد غذائی خود توجه زیادی داشته باشیم.

ارزش غذایی باقلوا

همچنین ، هل، گلاب، شیر و تخم‌مرغ مواد طبیعی به کار رفته در باقلوا هستند که ارزش غذایی بسیار بالایی دارند. در تهیه خمیر باقلوا از موادی مانند شیر و تخم‌ مرغ استفاده می‌ شود که منبع غنی پروتئین هستند. جالب اینکه پروتئین تخم‌ مرغ حاوی اسید آمینه‌ های لازم برای سلامتی بدن می باشد. شیر نیز سرشار از کلسیم است و در پیشگیری از پوکی استخوان تاثیر بسزایی دارد.

گلاب ضمن اینکه آرام‌ بخشی قوی برای اعصاب است، برای تقویت معده، قلب و کبد مفید است. هل به تقویت عملکرد قلب و کاهش سطح کلسترول کمک میکند. از آنجا که باقلوا دارای مواد قندی و کالری بالایی است و هر تکه باقلوای ۲۰ گرمی تقریبا ۱۰۰ کالری دارد، در مصرف آن‌ نباید زیاده‌ روی کنید تا آسیبی به سلامتی شما وارد نشود.

کیک باقلوا چیست؟
بیشتر بخوانید

ارزش-غذایی-باقلوا

مخصوص گیاه  خواران

مغز گردوی خشک، طبیعتی گرم و خشک دارد در حالی که این خاصیت در نوع تازه آن کمتر می باشد. گردو در فصل پاییز بیشتر از فصول دیگر در دسترس است. اگر گردو را با پوست خریداری می کنید پیش از فاسد شدن این مغز خوراکی، گردوها را مغز کرده و پس از انتقال به کیسه پلاستیکی، مغزها را در یخچال یا فریزر نگهداری نمایید.

به یاد داشته باشید که مدت نگهداری مغز های گردو در فریزر بیشتر از یخچال است زیرا دمای فریزر پائین تر از دمای انجماد یخچال بوده و به همین علت آنزیم هایی که در سرما هم فعالیت دارند و باعث تغییر طعم در گردو ها می شوند در فریزر دیرتر فعالیت کرده و گردو طعم ماندگی را پیدا نمی کند. سطح بالای اسید های چرب حاوی چند پیوند مضاعف (دوگانه)، گردوها را مستعد اکسیداسیون می کند وبه همین دلیل عمر انبارمانی گردو کم می شود.

در ارزش غذایی گردو به طور متوسط ۶۳ درصد چربی وجود دارد که ۶۰ درصد از این مقدار را اسید های چرب امگا ۳ تشکیل می  دهند. وجود این ماده غذایی در رژیم غذایی افراد گیاهخوار از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا دریافت اسید چرب امگا ۳ در این افراد کمتر از افراد عادی بوده و این موضوع یکی از دلایل بروز برخی بیماری  های مزمن مانند بیماری  های قلبی عروقی، سرطان و… است.

ارزش غذایی باقلوا گردویی

ارزش غذایی یک قاشق سوپ خوری گردوی خرد شده

انرژی ۳/۴۷ کیلو کالری
پروتئین ۹/۱ گرم
کربوهیدرات ۰/۹۴ گرم
چربی ۴/۴ گرم
فیبر ۰/۳۹ گرم

 

نکته

از مواد غذائی که افراد مبتلا به آلرژی باید از آن پرهیز کنند می توان بادام وگردو را نام برد، پس این افراد به خصوص کودکان مبتلا به آلرژی باید از باقلوایی که دارای گردو است پرهیز نمایند. بهتر است بعد از مصرف هرگونه شیرینی به ویژه باقلوا مقداری آب بنوشید زیرا این نوع شیرینی با چسبیدن به دندان ها بیش از دیگر انواع شیرینی باعث پوسیدگی دندان ها می گردد.

ارزش-غذایی-باقلوا

تقویت کننده اعصاب

بادام دارای مقدار زیادی چربی است اما از نوع چربی غیر اشباع. این چربی خطر بیماری های قلبی را کم خواهد کرد. ویتامین E موجود در پوست بادام یکی از انواع آنتی اکسیدان ها است که از برخی امراض از جمله سرطان، بیماری قلبی، کاهش حافظه، آلزایمر، خوب عمل نکردن سیستم ایمنی، آب مروارید چشم (کاتاراکت) و ضعیف شدن ماهیچه ها پیشگیری کرده و هم چنین بر سلامتی پروستات اثر می  گذارد و از تخریب سلول ها و DNA جلوگیری می کند  و خاصیت ضد پیری دارد یعنی مانع از بروز چین و چروک می‌ شود.

تهیه چیز کیک باقلوا
بیشتر بخوانید

باقلوا به دلیل داشتن بادام فراوان دارای منیزیم و پتاسیم می باشد. هنگامی که منیزیم به مقدار کافی در بدن باشد، در خون جریان یافته و اکسیژن و مواد مغذی را سریعتر حمل می کند و جلوی افزایش ضربان قلب را می گیرد. بادام بسیار بیشتر از جو یا حتی اسفناج، منیزیم دارد. پتاسیم نیز در انقباض عضلات، به جریان در آوردن اعصاب، متعادل کردن فشار خون و عملکرد بهتر قلب نقش دارد.

خوراکی نیرو زا در باقلوا

پسته درون باقلوا دارای انرژی غذایی فراوانی است و برای تقویت بیماران و اشخاص ضعیف بسیار مناسب است. در واقع این میوه نوعی خوراکی مقوی به شمار می آید. پسته مواد مختلفی دارد که شامل پروتئین، آهن، مواد چرب، کلسیم، فسفر، ویتامین آ، ویتامین ب۳، ویتامین ب۱و پتاسیم است. پسته اگرچه میوه کوچکی است ولی ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و نیروزا است.

ارزش غذایی باقلوای پسته ای

۳۰ گرم پسته بو داده شده بدون پوست استخوانی

انرژی  ۱۷۰ کالری
قند ۳  گرم
کربوهیدرات ۶ گرم
چربی ۲ گرم
فیبر ۹ گرم
پتاسیم ۳۱۰ میکرو گرم

 

 

نکته بسیار مهم: مراقب کالری باشید

  • افرادی که با استناد به طعم دلپسند این شیرینی در خوردن آن افراط کنند باید به این نکته توجه داشته باشند که ۱۰۰ گرم باقلوا ۵۴۰ کالری انرژی داشته و این درحالی است که یک فرد بالغ به طور متوسط به ۲۰۰۰-۱۸۰۰ کالری انرژی در روز نیاز دارد.
  • با توجه به کالری بالا، ارزش کربوهیدرات و پروتئین موجود در باقلوا، این ماده غذایی می تواند در وعده قبل از ورزش بسیار مفید باشد.

اضافه کردن نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *