انواع باقلوا در بازار موجود است . در کل یک باقلوا خوب با ورقه های نازک خمیر یوفکا درست می شود. هم چنین استفاده از کره با کیفیت و خوب و مقدار مناسب شکر در شربت ضروری است. آب لیمو هم اغلب به شربت اضافه می شود تا از کریستال شدن باقلوا جلوگیری کند. در حالی که انواع مختلفی از باقلوا وجود دارد، همه آن ها در چند ماده اصلی مشترک هستند: خمیر یوفکا لایه لایه شده، شربت و آجیل درختی بو داده شده. برای مثال بادام زمینی در تهیه باقلوا مرسوم نیست.
انواع باقلوا
باقلوا یکی از خوشمزه ترین دسر ها است که طعم بی نظیر آن می تواند هر کسی را مجذوب خود کند. حتی اگر عاشق شیرینی نباشید، بدون شک با یک بار امتحان این دسر، عاشق آن خواهید شد. باقلوا انواع مختلفی دارد و با روش های متنوعی تولید می شود. اغلب افراد فکر می کنند که باقلوا تنها دو نوع گردویی و پسته ای دارد، اما این طور نیست . در ادامه با چند نوع از خانواده باقلوا آشنا میشویم. اگر عاشق باقلوا هستید و می خواهید با بهترین آن ها آشنا شوید با ما همراه باشید. خرید انواع باقلوا از باکلاواچی
باقلوا پسته
باقلوا پستهای محبوب ترین و اصیلترین نوع باقلوا است. یک لقمهی کوچک که شما را اسیر میکند. باقلوا پسته که ابتدا در ترکیه و سوریه تولید شد، شیرینی غنی و دسری است که از 40 لایه نازک خمیر یوفکا پر شده و با پسته آسیاب شده پر میشود. این فقط طعم شیرین باقلوا نیست که آن را بسیار جذاب میکند. تنوع و کیفیت پسته به کار رفته در آن نیز باعث ایجاد تفاوت زیادی در طعم باقلوا میشود.
پسته های مورد استفاده در این دسر به جای پستههای درشت و معمولی، مانند آنچه در سوپرمارکتها پیدا میشود، از پستههای به اصطلاح بچه استفاده میشود. این به این دلیل است که بچه پسته سبزتر است و طعم دلپذیر بیشتری دارد. بهترین پسته مناسب برای باقلوا در ترکیه، سوریه و ایران میروید. باقلوا پستهای با ترکیب خارقالعادهی آجیل ترد و شیرین، محبوبترین نوع باقلوا از قرون وسطی تا امروز بوده است.
باقلوای گردویی
گردو را تقریباً در همه جا می توان کشت کرد. به همین دلیل باقلوای گردویی یکی از پرطرفدارترین انواع باقلوا در جهان است. گردو ها قبل از اینکه بین لایه های خمیر این باقلوا قرار بگیرند، ریز خرد می شوند. آن ها طعمی منحصر به فرد و در کل ملایمی را در دل شما ایجاد می کند. درست مانند نسخه پسته ای، این یکی نیز در بسیاری از رستوران ها و کافه های جهان عرضه می شود و به همان اندازه هم خوشمزه است.
باقلوای خشک (کورو باقلوا)
باقلواها به طور معمول ماندگاری طولانی دارند. با این حال، شکر پس از ۳ تا ۵ روز متبلور می شود و طعم خوشمزه و تازه باقلوا را تحت تأثیر قرار می دهد. باقلوای خشک ، همان طور که از نامش مشخص است ، با استفاده کمتری از شربت خیس می شود، اما غلظت آن در مقایسه با سایر انواع بیشتر است. این عمل باعث افزایش ماندگاری باقلوا می شود .
بنابراین ، شما می توانید تا ۳۰ روز از این شیرینی لذت ببرید بدون اینکه خراب شود یا بلوری شود. اگر قصد دارید مقداری باقلوا را به عنوان هدیه به خانه ببرید، باقلوای خشک باید انتخاب شما باشد. تنها چیزی که نیاز دارید، این است که آن را در دمای اتاق نگهدارید تا این شیرینی تا حدود یک ماه ماندگاری داشته باشد!
باقلوای خانگی
نازک کردن ورقه های یوفکا به اندازه ای که 40 لایه برای تهیه باقلوا لازم است (بله، باقلوای سنتی حدوداً 40 برگ خمیر یوفکا دارد) زمان و تجربه زیادی می طلبد. به همین دلیل است که اغلب پخت باقلوا به قنادی های ماهر و با تجربه واگذار می شود که به عنوان “استاد باقلوا” شهرتی را به دست آورده اند. اما وقتی در خانه باقلوا تهیه می کنیم، به دلیل عدم تسلط کامل بر فنون آن، ورقه ها به اندازه کافی نازک و شفاف نمی شوند.
در نتیجه، باقلوا های خانگی تنها ۱۵ تا ۲۰ لایه ورق یوفکا دارند. باقلوای خانگی نیز به شکل الماس برش داده میشود. خلاصه اینکه اگر در مغازه نوعی باقلوا به نام «باقلوای خانگی» دیدید، بدانید که با ورقههای کمتر ولی ضخیمتر از خمیر یوفکا درست شدهاست. برخی از باقلواهای خانگی در ترکیه با آرد سمولینا درست میشوند و از گلاب برای طعمدار شدن آنها استفاده میکنند.
کرم باقلوا، باقلوا شوبیت (Şöbiyet)
داخل باقلوا شوبیت با کرمی ترکیب شده از شیر و آرد سمولینا پر شده است. شوبیت با ترکیبی عالی از شیر یا خامه تازه و باقلوای پسته کلاسیک، مقدار مناسبی از شیرینی را با طعمی سبکتر برای کسانی که از انواع طعم شیرین باقلوا خسته شدهاند، ارائه میکند. این خامه تازه که بین لایههای باقلوا جا خوش میکند، طعمی سبک و با طراوت به آن میدهد. تنها عیب این نوع باقلوا ماندگاری کوتاه آن است که باید در یک روز مصرف شود.
وربت، نسخه عربی این باقلوا است که وسط آن با نیز با کرم کاسترد پر میشود.
باقلوای شکلاتی
باقلوا شکلاتی نوع جدیدی از انواع باقلوا در ترکیه است و بیشتر در مناطق توریستی پیدا میشود. اگرچه در بین مردم محلی محبوبیت پیدا کرده، اما بسیاری از ترکها هنوز این دسر خوشمزه را برای خود امتحان نکردهاند!
با این حال، اگر به شکر زیاد حساس هستید و شکلات طعم مورد نظر شما نیست، این باقلوا را امتحان نکنید. اما اگر عاشق شکلات هستید، این بار طعمی جدید و حتی خوشمزهتر را در باقلوا شکلاتی بچشید.
باقلوا هاویچ (Havuç Dilim)
همانطور که از نامش پیداست این باقلوا را در سینی بزرگی آماده کرده و سپس به شکلهایی شبیه به هویج برش میزنند. بنابراین، برای سرو، مانند برشهای کیک، تکههای بزرگتری در بشقاب جای میگیرد.
باقلوا هاویچ را میتوانید با فیله گردو یا پسته درست کنید. این باقلوا محبوب است و به راحتی می توانید آن را در هر باقلوا فروشی ترکیه پیدا کنید.
دوندورما (بستنی ترکی) یا خامه تازه مکمل کاملی برای باقلوای تکهای است. میتوانید باقلوای خود را باز کنید و دوندورما را به میان باقلوا بگذارید و آن را به یک ساندویچ خوشمزه تبدیل کنید. باقلوا هاویچ (havuç dilimi baklava) همان باقلوای معروف ترکیه ای است که در اغلب مغازهها و تصاویر دیدهاید.
باقلوا آشیانه بلبل (Bülbül Yuvası)
بلبل یواسی به معنای آشیانه بلبل است که نام خود را به خاطر شباهت به لانه پرنده گرفته است، یک دسر آناتولی است که با ورقههای خمیر نازک کاغذی یوفکا درست میشود. به جای اینکه ورقهای یوفکا روی هم چیده شوند، این ورقها را دور یک وردنه نازک میپیچند تا شکل استوانهای پیدا کند. سپس سوراخ وسط آن را با گردو یا پسته، پر میکنند. این مدل باقلوا با ظاهر زیبایش برای سوغاتی و هدیه دادن بسیار مناسب است.
سوتلو نوریه
در سال ۱۹۸۰، شهردار استانبول با تنظیم قیمت باقلوا به شکایات مربوط به قیمت بالای باقلوا در شهر پاسخ داد. خانواده گولاوغلو ( Güllüoğlu یکی از بهترین تولیدکنندگان باقلوا در جهان) نتوانستند باقلوای باکیفیت خود را با قیمت کمتری که شهردار اعلام کرده بود، عرضه کنند و به عنوان راهحل، نوع جدیدی از باقلوا ارزان را ایجاد کردند. سوتلو نوریه به جای پسته با فندق درست میشود و در شیر خیسانده میشود تا وزن آن بیشتر گردد. بنابراین این نوع باقلوای خوشمزه، ظاهر سفیدتر و شیریتری دارد. به هر حال، شاید این نوع باقلوای ترکیه را بتوان کاملا متعادل، شیرین اما همچنان سبک و با قیمت مناسب دانست.
باقلوا سارما (انگشتی) پسته ای
پستههای ریز خرد شده را در یک خمیر یوفکا بسیار نازک و شفاف پیچیده و در شربت شکر خیس میکنند. باقلوای ترکی باقلوا سارما (انگشتی) پسته ای تقریبا مشابه باقلوای ساده است. تفاوت بارز این نوع باقلوا در مقادیر زیادی پسته است که در تهیه آن استفاده میشود و ظاهری سبز رنگ به این باقلوا میدهد.
باقلوای شوبیت برگی (Yaprak şöbiyet)
باقلوای شوبیت برگی Yaprak şöbiyet ترکیبی از باقلوای دلمهای پستهای Fıstık Dolama و شوبیتŞöbiyet است. پستههای ریز خرد شده را در لایه نازکی از خمیر یوفکا پیچیده و وسط آن را با خامه هم زده شده غلیظ ( در ترکی کایماک میگویند) پر میکنند. برخی از طعم ها در باقلوا احساس خوبی برای ما ایجاد می کنند ؛ اما طعم پسته و خامه ی غلیظ در باقلوا یک طعم رویایی است.
باقلوای کاخ (Saray Burması)
یکی از دسرهای مورد علاقهای که در زمان امپراتوری عثمانی برای سلاطین در کاخشان سرو میشد، باقلوای کاخ بود که با خمیر یوفکا، کره آب شده، گردوی کوبیده شده و شربت شکر درست میشود.
باقلوا دلبر
نام این باقلوا ترکی اشاره ای به شکل جذاب آن دارد. این دسر را تا جایی که می توانید تصور کنید، ترد بدانید. باقلوا دلبر با ماست، شیر، تخم مرغ، لیمو، شکر، آرد، کره و آب تهیه می شود و با ریختن شربت قند سرد روی آن، شیرین می شود.
باقلوا صدفی
با باقلوای جدید ترکی به نام باقلوا صدفی “Midye Baklava” آشنا شوید. این طرح امروزه در باقلوا فروشی ها مد شده است. باقلوا صدفی، دارای کرم «کایماک» یا همان خامه غلیظ شده همراه با گردو یا پسته است.
ظاهر جذاب باقلوای صدفی بسیاری از صاحبان رستوران ها را تشویق می کند تا آن را در منوی خود بگنجانند. به ناچار طعم لذیذ و بافت ترد آن شما را به پرخوری در این دسر جذاب تشویق می کند.
باقلوا چیست؟
احتمالا مردم ما به خوبی با این شیرینی یا دسر جذاب آشنایی دارند. اما شما اگر جزو کسانی باشید که به ترکیه سفر کردهاید، خوب میدانید چیزی که در ترکیه به عنوان باقلوا میل میکنید، طعمی کاملا متفاوت دارد و عطر و بوی شیرهی آن، مدهوشتان میسازد. لایههای یوفکا که خمیری نازک و خوش طعم است با تزئیناتی از آجیل فراوان و آغشته به عسل و شربت باقلوای معروف ترکی، طعمی بینظیر ایجاد میکند. باقلوا یک شیرینی کهن و باستانیست که خاستگاه آن در سززمینهای خاورمیانه است، اما امروزه بسیاری از انواع باقلوا در سراسر جهان در دسترس عموم مردم هستند.
باقلوای شیرین و تردی که ما می شناسیم و دوست داریم در هر شهر دنیا طعمهای متفاوتی دارد. برخی از آنها با مغزهای مختلف مانند پسته یا گردو درست میشوند ، در حالی که برخی دیگر دستورالعمل های منحصر به فردی مانند سوتلو نوریه ( Sütlü Nuriye ) دارند که در آن شیر با شربت مخلوط شده و پس از پخته شدن به خمیر یوفکا اضافه میشود. کشور ترکیه به دلیل موقعیت جغرافیایی خاصی که در آن قرار گرفته، بخشهای مختلفی از هنر و فرهنگ، سنت و آیین را شامل میشود. این تنوع را به خوبی میتوان در شیرینیهای معروف ترکیه نیز دنبال کرد که باعث میشود بتوانید طعمهایی عالی را میان انبوهی از انواع دسرها، بچشید.
تاریخچه باقلوا
هنوز در میان مردم ترک، عرب، بلغار، روس و مردم کشور ارمنستان، بحث درباره ملیت باقلوا مطرح است. با این حال، تاریخ باقلوا، این دسر شیرین و خوشمزه، به سال های بسیار دور باز می گردد. همه این کشور ها باقلوا را به عنوان دسر ملی خود تشخیص داده اند، اما واقعاً باقلوا را باید به عنوان دسر ملی کدام کشور در نظر بگیریم ؟ تاریخچه این دسر خوشمزه کمی پیچیده و البته جالب است. در ادامه، کمی درباره تاریخچه باقلوا با هم می خوانیم.
میتوان گفت که گسترش امپراتوری عثمانی در سرتاسر خاورمیانه، مدیترانه شرقی، بالکان و قفقاز، میتواند دلیل چند ملیتیشدن انواع باقلوا باشد و این باعث شده تا فرهنگهای مختلف، باقلوا را دسر ملی خود بدانند. با این حال، اینکه این دسر از امپراطوری یونان باستان یا بیزانس یا اعراب و ترک ها آمده یا نه، هنوز مشخص نیست. آنچه ما می توانیم به صدق درباره اولین شیرینی باقلوا بگوییم این است که این دسر در طول دوره عثمانی ، با شواهد کتبی در کتابچه آشپزخانه کاخ توپکاپی Topkapı، در سال ۱۴۷۳ درست شده است.
به هر حال، همان طور که اشاره شد، باقلوا در نهایت به یک دسر سلطنتی و اشرافی تبدیل شد. در اواخر قرن هفدهم، رژهی باقلوا برگزار شد. در این رژه، سربازان امپراطوری در طول جشن بزرگ ویژهٔ ماه رمضان با این دسر خوشمزه پذیرایی می شدند . صفوف سینی های باقلوا که برای سربازان جا به جا میشدند، به یک رژهٔ عالی تبدیل شد و این رژه طولانی توسط مردم استانبول با استقبال بسیاری همراه بود.
اگر روزی به این کشور ترک زبان سفر کردید، باقلوا، این سوغات خوشمزه ترکیه را فراموش نکنید و حتما از بهترین انواع باقلوا فروشی های استانبول یا به صورت کلی، ترکیه طعم واقعی باقلوا را مزه کنید و برای خود سوغات نیز تهیه نمایید.
اضافه کردن نظر