باقلوا

تاریخچه باقلوا در ایران و جهان

کلمه “باقلوا” (baklava) برای اولین بار در سال ۱۶۵۰ در زبان انگلیسی ظاهر شد. درباره منشأ این شیرینی معروف که اغلب با استانبول شناخته می شود، بین ترک ها و یونانی ها بحث و جدال هایی وجود دارد؛ زیرا هر دو گروه مایلند ادعا کنند که باقلوا سرچشمه اش از کشورشان است.

قدیمی ترین دستور پخت این شیرینی به دو قرن قبل میلاد مسیح بازمی گردد. جالب‌ترین نکته راجب این شیرینی استفاده از 33  لایه خمیر در یونان است که اشاره به سن عیسی مسیح دارد.

باقلوا-2

باقلوا-2

انواع باقلوا

همانطور که پیشتر توضیح دادیم، باقلوا در شهرها و کشورهای مختلف با انواع مختلف تهیه می شود. علاوه بر شکل ظاهری متفاوت طرز تهیه آنها نیز مختلف است که هر منطقه روش خاص خودش را برای آماده سازی باقلوا دارد. باقلوا ترکی، عربی، ایرانی از محبوب ترین باقلواها در سراسر جهان هستند.

غالبا طرز تهیه باقلوا ترکی با خمیر یوفکا بسیار محبوب بوده و در شهرهای مختلف ایران، مانند شیراز و اصفهان نیز تهیه می شود. از باقلواهای مشهور می توان به باقلوا ترکی تبریز اشاره کرد. از دیگر انواع باقلوا ترکی، باقلوا ترکی با کادایف است. این نوع باقلوا با رشته‌های کادایف تهیه شده و روش آماده سازی آن بسیار آسان است.

باقلوا ترکی یک شیرینی سنتی میان قوم ترک در آسیای میانه است. این شیرینی در بسیاری از کشورها به ویژه لبنان، سوریه، ترکیه و به خصوص شهر قاضی آنتپ ترکیه رواج دارد. به طوری که در ترکیه به عنوان اولین دسر در رستوران و کافه ها انتخاب می شود و در اعیاد و جشن های مختلف به عنوان یک شیرینی پرطرفدار گزینه اول برای انتخاب است.

اگر به ترکیه سفر کردید، باقلوای ترکی آنجا را از دست ندهید، زیرا باقلوا ترکی اصل بسیار متفاوت و لذیذ است و با نمونه هایی که در بازار وجود دارد تفاوت زیادی داشته. در تهیه این باقلوا علاوه بر عسل از مغزهای تازه و خوشمزه (فندق، گردو، بادام، پسته) استفاده می کنند.

خواص باقلوا ترکی سایت باکلاواچی

  • عدم استفاده از شکر
  • استفاده از باکیفیت‌ترین عسل و شیر
  • ماندگاری بالا

کالری باقلوا ترکی

انرژی:  172 کیلو کالری

قند:     13 گرم

چربی:  12 گرم

نمک:   0.092گرم

اسید چرب ترانس: 0.6گرم

فرق لوز و باقلوا چیست ؟
بیشتر بخوانید

(به ازای هر عدد 40 گرم)

تاریخچه باقلوا ایرانی

قدمت باقلوا ایرانی به زمان آشوریان بازمی‌گردد، البته طرز تهیه آن با شکل امروزی متفاوت بوده و با گذاشتن میوه های خشک بین دو خمیر و پختن در تنور درست می کردند. باقلوای شهرهای مختلف باهم بسیار متفاوت بوده و هر کدام ویژگی‌های خودشان را دارند. به عنوان مثال باقلواهای تبریز برخلاف قزوین و یزد بسیار پر شهد هستند و باقلوای مناطق مرکزی، کم شیرین ولی پر مغز است.

باقلوا-3

باقلوا-3

انواع باقلواهای ایرانی

باقلوا پسته ای، باقلوا گردویی، باقلوا میدیه (صدفی)، هاویچ گردویی و پسته ای، خامه ای گردویی، باقلوا بادامی. هم اکنون برای خرید باقلواها به سایت باکلاواچی مراجعه فرمایید.

خرید باقلوا از باکلاواچی

شما هموطنان عزیز می توانید با مراجعه به سایت باکلاواچی و ثبت سفارش باقلوا بصورت آنلاین، سفارش خود را با بهداشتی ترین بسته بندی و در کمترین زمان ممکن در شهر تهران تحویل بگیرید. تمامی باقلواهای ارسالی روزپخت مکی باشند و بصورت تازه به دست شما عزیزان و بزرگواران خواهد رسید.

برچسب ها: بدون برچسب

اضافه کردن نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *