رشته خشکار گیلانی
رشته خشکار یکی از دسرهای خوشمزه و پرطرفدار گیلانی است که همانند زولبیا و بامیه در کنار سفره های افطار همراه با چای میتوان سرو کرد. دستور تهیه این دسر آسان بوده و به زمان زیادی احتیاج ندارد، نام این شیرینی از شکل شیرینی گرفته شده است که علاوه بر ظاهر زیبا، طعم و مزه بسیار خوبی دارد.
اگر به طعم گردو و دارچین علاقه دارید حتما این رشته خشکار را برای افطار و یا عصرانه تهیه کنید برای تهیه این شیرینی باید قالب مخصوص آن را تهیه کنید اما می توانید با اندکی خلاقیت و حوصله آن را در خانه بسازید که در ادامه به شما یاد خواهیم داد.
تهیه این دسر دو بخش دارد. یک بخش تهیه رشته خشکار و بخش دیگر مواد داخل آن. در این مطلب از باکلاواچی دستور تهیه این دسر را به شکل ساده آموزش می دهیم. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه رشته خشکار گیلانی
آرد برنج | یک لیوان |
آرد گندم | دو لیوان |
آب | سه چهارم لیوان |
شکر | دو قاشق غذاخوری |
دارچین | یک قاشق غذاخوری |
گردو | ۵ قاشق غذاخوری |
جوز هندی | یک عدد |
روغن مایع | به مقدار لازم |
آب | سه پیمانه |
نمک | به مقدار لازم |
مراحل تهیه رشته خشکار گیلانی
آماده سازی رشته خشکار
ابتدا یک لیوان آرد برنج و دو لیوان آرد گندم را در داخل یک ظرف می ریزیم و با کمی نمک با هم مخلوط می کنیم. سپس سه پیمانه آب به آنها اضافه کرده و همه آنها را به خوبی با کمک همزن مخلوط می کنیم تا یک مخلوط یکدست ایجاد شود. این خمیر باید رقیق باشد. خمیر نباید خیلی شل یا خیلی سفت باشد.
برای ریختن خمیر آماده شده به ظرف مخصوص رشته خشکار نیاز دارید. این ظرف را می توانید از فروشگاه های لوازم قنادی تهیه کنید. اما اگر نمی خواهید برای آن هزینه کنید، می توانید به سادگی آن را در خانه تهیه کنید. برای ساختن این قالب ابتدا در درب یک ظرف آب معدنی با میخ داغ به تعداد سه تا پنج سوراخ ایجاد کنید. یک نی محکم را شکسته و در داخل این سه یا پنج سوارخ فرو کنید. نی باید به طور کامل سوراخ ها را در بر بگیرد تا مواد به بیرون نریزد.
در این مرحله مایع رشته خشکار را در داخل شیشه آب معدنی ریخته و سر آن را می بندیم. داخل ماهیتابه را نیز با روغن مایع خیلی چرب پر می کنیم و روی گاز قرار می دهیم. شعله گاز را روشن کرده و خمیر موجود در آب معدنی را به شکل شبکه ای و پنجره ای بر روی کف ماهیتابه می ریزیم و صبر می کنیم تا خودش را بگیرد. سپس خمیر را از ماهیتابه خارج می کنیم و کنار می گذاریم.
آماده سازی مواد داخل
اکنون مواد داخل رشته خشکار را آماده می کنیم. ۵ قاشق غذاخوری گردو را آسیاب کرده و آنها را خرد کنید. سپس این ترکیب را با دو قاشق غذاخوری شکر، جوز هندی و یک قاشق غذاخوری دارچین ترکیب کرده و آن را طعم دار می کنیم. در صورت تمایل می توانید از گلاب و هل نیز در این مخلوط استفاده کنید.
مواد میانی که آماده شده را با قاشق بر روی خمیر ریخته و خمیر را تا کرده و محکم می بندیم. این کار را با دقت انجام دهید تا مواد داخل خمیر به بیرون نریزد. این کار را برای تمام مواد و خمیرهای باقی مانده انجام دهید.
سرخ کردن رشته خشکار
در داخل یک ماهیتابه روغن ریخته و وقتی روغن داغ شد، رشته های خشکار آماده شده از قبل را در روغن سرخ می کنیم. هر دو سمت آن را به خوبی سرخ کرده تا رنگ آن طلایی شود. اکنون رشته های خشکار آماده است و می توانید در یک ظرف ریخته و آن را تزئین کنید. نوش جان
نکات کلیدی
- حتما کنار دست خود یک قلمو یا کاغذ قرار دهید و تابه را خوب چرب کنید.
- اگر دوست دارید رنگ این شیرینی خوش رنگ تر شود می توانید از کمی زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید.
- می توانید برای مواد میانی بجای گردو از پودر پسته یا فندوق نیز استفاده کنید.
- می توانید رشته ها را بعد از آماده شدن داخل شربت بزنید ولی اگر دوست دارید رژیمی و سالم تر باشد بدون شربت میل کنید.
- در یخچال می توانید به مدت ۲ روز نگهداری کنید.
- اگر مواد خمیر خیلی شل بود کمی آرد و اگر خیلی سفت بود کمی آب اضافه کنید.
- با این مقدار حدود ۴۰ عدد رشته خشکار خواهید داشت.
- می توانید رشته خشکار را سرخ کنید و داخل یخچال بگذارید و برای سرو داخل شربت بگذارید
اضافه کردن نظر