خمیر یوفکا

خمیر یوفکا

خمیر یوفکا یکی خمیر مخصوص برای کشور ترکیه است . این خمیر برای اولین بار در غذا های ترکی و در غذا ها و شیرینی های آن ها استفاده شد . در حال حاضر یوفکا در بسیاری از دسر ها و پیش غذاهای ترک مثل : پیراشکی ، بورک ، سمبوسه ، باقلوای ترکی ، شیرینی ناپلئونی و … مورد استفاده قرار می گیرد . خمیر یوفکا خیلی نازک است و به صورت مثلثی یا مستطیلی بسته به نوع دسر یا غذا استفاده می شود .

تاریخچه خمیر یوفکا

یکی از مورخان غذا به نام چارلز پری دستور اینخمیر در اسیای مرکزی با عشایر آسیای مرکزی و آناتولی آغاز شد . هرچند این نان اصولا مربوط به ترک هاست اما توسط اهالی اتریش و ساکنین جنوب شرقی اروپا نیز تهیه می شود . یوفکا یک نان مسطح است که در تهیه آن از خمیر مایه استفاده نمی شود . تقریبا شبیه لواش است . این خمیر فقط از آرد ، روغن و آب استفاده می کند . خرید آنلاین باقلوا از باکلاواچی

دستوالعمل تهیه خمیر

خمیر یوفکا به دو روش تهیه می شود . در روش اول با استفاده از یک وردنه بسیار بلند و روش دوم باکشیدن خمیر با دست خمیر نازک می شود . تهیه ی خمیر یوفکا به خاطر پروسه هایی مثل ورز دادن ، استراحت دادن ، کشش و پخت خیلی زمان بر است . چندین دستورالعمل برای درست کردن این خمیر وجود دارد . بعضی ها تخم مرغ نیز به آن اضافه می کنند . بعضی ها هم مقداری سرکه و روغن . به یاد داشته باشید نمی توانید از هر نوع آرد استفاده کنید . باقلوا پسته دلبر

آردی که برای این کار استفاده می کنید ، بایذ قابلیت کش سانی را برای خمیر مهیا کند . در زیر رسپی این خمیر را برایتان آورده ایم :

مواد لازم مقدار
آرد گندم 640 گرم
نمک 1/5 قاشق چای خوری
سرکه یک قاشق غذا خوری
آب 530 میلی لیتر
روغن یک قاشق غذا خوری
  • در ابتدا باید ته ظرف را با روغن چرب کنید . سپس آرد و نمک را در آن بریزید . سرکه ، روغن و آب گرم را در ظرفی ریخته ، سپس آرد و نمک را به آرامی به آن اضافه کنید .
  • خمیر را به ۶ قسمت مساوی تقسیم کنید (در صورت استفاده از نیمی از اندازه بالا، به ۳ بخش تقسیم گردد) . هر قطعه را روی سطحی که روی آن آرد پاشیده اید ، به خوبی ورز دهید و سپس به صورت گلوله در آورید.
  • مطمئن شوید که آرد هر قطعه به طور کامل گرفته شده است . و سپس با نایلون آنها را بپوشانید . و اجازه دهید ۲۰-۳۰ دقیقه استراحت کند.
  • پس از استراحت، قطعه های خمیر نرم تر از قبل می شوند . مجدداً ورز دادن را تکرار کرده و باز به شکل گلوله درآورید . فقط این بار هر تکه را با روغن چرب کنید، تا زیبا و براق به نظر برسند. دوباره روی آن ها را با نایلون بپوشانید
  • سپس بگذارید ۲۰-۳۰ دقیقه دیگر استراحت کند.
  • ظرفی که می خواهید خمیر را در آن بپزید، چرب کنید و فر را از قبل با دمای ۴۲۵ درجه فارنهایت (۲۱۸ درجه سانتی گراد) گرم کنید.
  • در مرحله بعد، با وردنه خمیر را پهن کنید. دو دست را در زیر خمیر قرار دهید و به آرامی از وسط به طرفین بکشید . خمیر باید حالت کش دار داشته باشد (در غیر این صورت بگذارید حدود ۱۰ دقیقه بیشتر بماند و دوباره امتحان کنید) .
  • سپس، آن قدر آن را پهن کنید تا مانند کاغذ نازک شود . در آخر ، برای تهیه نان یوفکا ، خمیر را در فر قرار دهید ، تا پخته شود .
طزر تهیه باقلوای هندی
بیشتر بخوانید

فرق خمیر فیلو با یوفکا

خمیر یوفکا را به اشتباه خمیر فیلو نیز می نامند . اما باید گفت که خمیر فیلو با خمیر یوفکا نیز فرق دارد . و از نظر تردی باید به این نکته اشاره کرد که خمیر یوفکا از خمیر فیلو ترد تر هست . بهتر است بدانید که  برای پخت شیرینی ها بیشتر از خمیر فیلو استفاده می شود تا خمیر یوفکا . آن هم به دلیل لطیف تر بودن خمیر فیلو به نسبت خمیر یوفکا می باشد. در هنگام استفاده از خمیر یوفکا باید حتما از کره و یا تخم مرغ استفاده کرد تا خمیر به هم بچسبد . اما این نکته در خمیر فیلو صدق نمی کند .

اضافه کردن نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *