باقلوا چیست؟
گونهای شیرینی است که در بسیاری کشورها مانندایران،ترکیه، کشورهای آسیای میانه و قفقاز، برخی کشورهای عربی، یونان، قبرس، برخی مناطق روسیه به عنوان خوشمزه ترین باقلوا تهیه میشود. باقلواشیرینی سنتی ترکان آسیای میانه نیز هست.به طور کلی مواد اولیه باقلوا، گلاب، شگر هل، پودر قند، بیکینگ پودر، زرده تخم مرغ، پودرقند، شیر، روغن می باشد. در ایران این شیرینی در شهرهای کاشان،قزوین،یزد،تبریز و سردرود و به شکلهای مختلف مانند لوزی، مربع و لولهای و در انواع طعمهایپسته ای،گردوی،بادامی،نارگیلی و کاراملی درست می شود.
باقلوا، این شیرینی محبوب و دوستداشتنی معمولا از لایههای آرد خمیر شده و مغز های گردو و پسته تهیه میشود و با شهدی که از گلاب و زعفران و یا عسل درست میگردد، شیرین میشود. در کنار تماشای مکانهای دیدنی ترکیه در تور ترکیه، در یکی از کافههای سنتی بنشینید و با سفارش یک قهوه ترک و خوشمزه ترین باقلوا خستگی خود را به در کنید.
انواع باقلوا
باقلوا در شهرها و کشورهای مختلف تهیه می شود. لذا علاوه بر تنوع در شکل ظاهری، باقلوا انواع مختلف داشته و طرز تهیه آن ها متفاوت است. علاوه بر طرز تهیه باقلوا ساده می توان انواع باقلوا را نیز درست کرد که میتوان با انها لحظات زیبایی را برای خود و خانواده رقم زد.
باقلوا ترکی
یکی از خوشمزه ترین باقلوا، باقلوا ترکیه یا باقلوا استانبولی است. غالبا طرز تهیه باقلوا ترکی با خمیر یوفکا پرطرفدارتر بوده و در ایران در شهرهای مختلف مانند اصفهان و شیراز نیز تهیه می شود. باقلوا ترکی تبریز نیز از دیگر باقلواهای مشهور می باشد.
از دیگر انواع باقلوا ترکی می توان به باقلوا ترکی با کادایف اشاره کرد که شکل آن به صورت رشته است و می توان باقلوا رشته ای با رشته کادایف درست کرد. باقلوا ترکی بدون فر نیز امروزه بسیار مورد استقبال قرار گرفته که بعد از آماده شدن مواد، داخل تابه سرخ می شود.باقلوا، یکی از خوشمزه ترین دسر های ترکیه که طعم بی نظیر آن دل و هوش هرکسی را می برد.
خوشمزه ترین باقلوا عربی
باقلوا عربی یکی دیگر از باقلواهای پرطرفدار است که به شکل های مختلف درست می شود. باقلوا عربی را می توان از جمله باقلوا رشته ای دانست. زیرا در طرز تهیه باقلوا عربی از رشته شعریه استفاده می شود. رشته شعریه رنگ تیره تری نسبت به رشته کادایف دارد لذا غالبا رنگ باقلوا عربی نسبت به دیگر انواع باقلوا تیره تر است.
غالبا بعد از درست کردن باقلوا شربت باقلوا را روی آن می ریزند. اما نوع دیگری به نام باقلوای خشک وجود دارد که از جمله باقلواهای ترکیه است و در تهیه آن از شربت استفاده نمی شود. باقلوا خشک نیز بسیار پرطرفدار است. در طرز تهیه باقلوا خشک از خمیر یوفکا استفاده می شود و درست کردن باقلوا خشک بدون شربت وقت گیر نیست و بسیار آسان است و یکی از خوشمزه ترین باقلوا ها بشمار میرود.
خوشمزه ترین باقلوا ایرانی
انواع باقلوای ایرانی نیز محبوبیت خاص خود را دارد . از جمله خوشمزه ترین باقلوا ایرانی می توان به باقلوا یزدی اشاره کرد. طرز تهیه انواع باقلوا ایرانی با هم متفاوت است. برای مثال باقلوا پنج مغز کاشان که بسیار معروف است. این باقلوا که به باقلوای آجیلی نیز شناخته می شود. از سه لایه خمیر زیری، مواد داخل باقلوا که شکیل شده . از مغز های پسته، بادام، فندق،گردو و بادام هندی است و خمیر رویه تهیه می شود.
یکی دیگر از انواع باقلوای ایرانی، باقلوای یاس است که در استان گیلان تهیه می شود. علت نامگذاری این باقلوا به باقلوای یاس، به دلیل خواباندن بادام در گل یاس است.
بعد از آن که بادام کاملا طعم و عطر و بوی گل یاس را به خود گرفت .آن را چرخ می کنند و با پودر قند باقلوا درست می کنند.
باقلوا یک شیرینی بسیار خوشمزه است که ذر هر کشور به روش های مختلف درست میشود . هر شخصی با یکبار امتحان کردن شیفته این شیرینی خواهد شد.
اضافه کردن نظر