دستورپخت باقلوا لبنانی مخصوص

دستورپخت باقلوا لبنانی مخصوص

طرز تهیه باقلوا لبنانی

باقلوا یک شیرینی بسیار خوشمزه ای می باشد که منشا آن کشور ترکیه است. با این حال در هر کشور مدل خاصی از آن پخته می شود. در مقاله امروز باکلاواچی با طرز تهیه باقلوای لبنانی ساده که به راحتی می توان آن را در منزل تهیه کرد آشنا خواهید شد.

مواد لازم (برای یک سینی 25*35 سانتی)

خمیر یوفکا  یک بسته
گردو 300 گرم
کره آب شده 200 گرم
شکر 3 ق.غ
گلاب 2 ق.غ
هل به مقدار لازم
شربت بار 400 سی سی

طرز تهیه شربت بار

برای تهیه شربت 400 گرم شکر را با 200 سی سی آب جوش مخلوط کرده و سپس روی حرارت کم بگذارید تا حل شود. بعد از آن حرارت را زیاد کنید  تا جوش بیاید. سپس حرارت را کم کرده تا حدود 3 دقیقه ریزجوش بزند. از حرارت برداشته و یک ق.غ گلاب و یک ق.چ آب لیمو اضافه نمایید و هم بزنید. بگذارید تا خنک شود.

طرز تهیه باقلوای لبنانی

ابتدا فر را با 180 درجه روشن کرده و سپس برای تهیه مواد میانی گردو را خرد کنید تا کمی ریز شود اما پودر نشود، گردو را با شکر و گلاب مخلوط کرده و کنار بگذارید. بعد از چرب کردن کف و دیواره های سینی، یک ورق خمیر فیلو را کف قالب به گونه‌ای قرار دهید. که لبه‌ های قالب را نیز بپوشاند. سپس روی خمیر را با برسی که به روغن آغشته نموده‌ اید چرب کنبد و این کار را برای سه ورق خمیر تکرار نمایید.

تمام سطح سومین خمیر را با مخلوظ گردو و شکر و گلاب و هل بپوشانید و سپس  با برس کمی کره روی آن بمالید. یک لایه دیگر از خمیر یوفکا روی مواد قرار داده و کمی فشار بدهید و سپس روی آن را کاملا کره مالی کنید. بعد از آن قسمت‌ هایی از خمیر که در لبه قالب قرار دارد را روی گردوها برگردانید، سپس برای بقیه خمیرها این روند را تکرار کنید تا به سطج قالب برسید، یعنی یک لایه خمیر گذاشته و کره مالی کرده سپس لایه دیگر را بگذارید.

مرحله پخت باقلوا

بعد از اتمام کار با یک چاقوی تیز برش های لوزی و یا در اشکال دلخواه روی خمیر ایجاد کرده و باقی کره را روی خمیر پخش نمایید. سپس باقلوا را در طبقه وسط فری که از قبل با حرارت 180 درجه سانتی‌ گراد گرم شده به مدت ۳۰ دقیقه قرار دهید. تا روی باقلوا ها طلایی شود.، برای طلایی شدن باقلواها می‌ توانید از گریل استفاده کنید البته توجه داشته باشید که نباید روی باقلوا ها خشک شود.

طرز تهیه باقلوای بلبل یواسی (Bülbül yuvası )
بیشتر بخوانید

بعد از خارج کردن باقلوا از فر، روغن اضافی آن را بگیرید و بلافاصله شربت سرد را روی باقلوای داغ پخش کرده و پودر گردو بپاشید. بگذارید باقلوای لبنانی کاملا خنک شود و سپس از روی خطوط برش آنها را از هم جدا کنید. باقلوای شما آماده است، نوش جان

دستورپخت باقلوا لبنانی مخصوص

نکات پخت باقلوای لبنانی

  •  خمیر یوفکا را می توانید هم خودتان تهیه نمایید و هم از فروشگاه های بزرگ تهیه کنید.
  •  به جای کره از روغن هم می توانید استفاده نمایید ولی کره عطر بهتری به باقلوای شما خواهد داد.
  • حتما شربت هنگام افزودن به باقلوای داغ بایستی سرد باشد تا بهتر جذب شود.
  • در این دستور از میزان شهد متوسط استفاده شده است. اگر می خواهید مثل بیرونی ها پر شهد باشد می توانید این مقدار را دو برابر کنید.
  • از پسته یا مخلوط پسته و گردو هم برای مواد میانی می توانید استفاده کنید.
  •  حتما قبل از اضافه کردن شربت در صورت وجود روغن اضافی، گرفته شود.

ارزش غذایی باقلوا لبنانی

میزان انرژی موجود در یک وعده باقلوا حدود 250 کالری می باشد. چربی کل این ماده حدود 18 گرم بوده، که بیشتر آن را چربی‌ های اشباع شده تشکیل می‌ دهد. میزان کلسترول باقلوا لبنانی حدود 27 میلی گرم، پتاسیم 86 میلی گرم، سدیم 6 میلی گرم، پروتئین 2.5 گرم و کربوهیدرات 21 گرم می باشد. سایر ارزش غذایی این شیرینی دوست داشتنی شامل موارد زیر می‌ باشد.

  • ویتامین A 1/8 میلی گرم
  • ویتامین B6 7/5 میلی گرم
  • ویتامین B12 3/0 میلی گرم
  • ویتامین E 3/3 میلی گرم
  • ویتامین C  7/0 میلی گرم
  • مس 5 میلی گرم
  • کلسیم 8 میلی گرم
  • منیزیم 3 میلی گرم
  • فولات 0 میلی گرم
  • سلنیوم 3 میلی گرم
  • فلز روی 7 میلی گرم
  • منگنز 8 میلی گرم
  • آهن 8 میلی گرم
  • نیاسین 3 میلی گرم
  • فسفر 5 میلی گرم
  • ریبوفلاوین 7 میلی گرم
  • اسید پانتوتنیک 9 میلی گرم
  • تیامین 4 میلی گرم

اضافه کردن نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *