باقلوای بلبل یواسی
بلبل یواسی به معنای لانه بلبلی است و یکی از مشهورترین انواع باقلوای ترکی می باشد. اسم این باقلوا به دلیل ظاهر گرد و لانه ای بودنش است. خمیرهای فیلو را به شکل دایره ای مانند در می آورند. و وسط آن ها را این مدل باقلوا را با مغزیجات مختلف (حاوی مغزها مثل گردو یا بادام یا پسته… ) و رنگارنگ پر می کنند. طرز تهیه این باقلوا تقریبا مشابه طرز تهیه باقلوای بورما است و تنها تفاوتشان در نحوه شکل دادن خمیر فیلو است.
مواد لازم باقلوای بلبل یواسی:
تخم مرغ |
1 عدد |
کره به دمای محیط رسیده |
1 قاشق غذاخوری |
روغن مایع |
2 قاشق غذاخوری |
1 فنجان قهوه ترک یا ماست |
حدود 70 تا 80 گرم |
سرکه |
1 قاشق غذاخوری |
نمک |
1 پنس |
آرد
|
به مقدار لازم
|
مواد لازم برای رویه باقلوا :
کره |
100 گرم |
روغن مایع |
1 پیمانه |
شربت برای روی باقلوا :
آب |
2.5 لیوان یا پیمانه |
شکر |
2.5 لیوان یا پیمانه |
آب لیمو |
چند قطره |
گلاب یا زعفران یا هل |
اختیاری |
مواد میانی باقلوا :
گردو یا پسته یا بادام…
طرز تهیه باقلوای بلبل یواسی (Bülbül yuvası ) :
- برای تهیه باقلوای بلبل یواسی ابتدا شربت را آماده میکنیم شکر و آب را کمی هم زده روی حرارت میگذاریم اجازه میدهیم تا شکر در آب حل شود پس از آن آبلیمو را اضافه کرده شربت یک ربع بجوشد تا غلیط شود سپس درصورت تمایل گلاب و زعفران و هل افزوده دو دقیقه بعد حرارت را خاموش میکنیم.
- برای تهیه خمیر تمام مواد خمیر را با هم مخلوط کرده (به غیر از آرد)، سپس آرد را کم کم اضافه میکنیم ابتدا با قاشق هم زده و بعد از خمیر شدن با دست به آرامی مخلوط کرده و ورز میدهیم تا حایی آرد اضافه میکنیم که خمیر لطیف و یکدستی حاصل شود ونیم ساعت در کیسه نایلون در یخچال قرار میدهیم.
- گردو ها (اختیاری) را به خوبی بکوبید تا ریز شود.
- خمیر را به دویا سه قسمت تقسیم کرده و کم کم آن را باز کرده و کاتر میزنیم خمیر را به ضخامت کمتر از نیم سانت کاتر گرد میزنیم نیمی از دایره ها را توخالی میکنیم به کمک یک کاتر کوچک تر یا ته ماسوره این کار را انجام میدهیم هر شیرینی از دولایه تشکیل شده که لایه بالایی ان سوراخ دار است دایره ها را به کمک یک جسم تیز مانند کاردک یا چاقو یا پالت به سینی فر منتقل میکنیم تا تغییر شکل ندهند میتوانید سینی را خیلی خیلی کم چرب کنید داخل شیرینی ها را قبل یا بعد از درآوردن از فر با مغزیجات دلخواه پرکنید یا بعد ازدرآوردن از فر کرم یا خامه بزنید و پودر پسته بپاشید.
- شیرینی ها را رومال زده و درفر ۱۷۰ درجه به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه تا جایی که شیرینی ها طلایی رنگ شوند قرار دهید ممکن است این زمان برای شما متفاوت باشد.
- بعد از درآوردن از فر شربت سرد روی شیرینی های داغ ریخته چندساعت در شربت بمانند تا حسابی شربت به خورد شیرینی ها رود سپس میل کنید.
اضافه کردن نظر