طرز تهیه باقلوا با خمیر یوفکا
باقلوا یکی از شیرینی های محبوب در کشورهای ترکیه و ایران و بعضی کشورهای دیگر می باشد. از آنجایی که تهیه خمیر باقلوا کار چندان راحتی نیست. به همین دلیل در این آموزش طرز تهیه باقلوا با خمیر یوفکا را به شما عزیزان آموزش می دهیم تا بتوانید راحت آن را تهیه کنید. خمیر یوفکا خمیر مخصوص باقلوا بوده و می توانید از فروشگاه های لوازم قنادی یا فروشگاه های زنجیره ای بزرگ تهیه نمایید. به این نکته دقت کنیدکه خمیر یوفکا یا فیلوی غذایی هم وجود دارد که برای پخت باقلوا نباید از آنها استفاده کرد. البته باید توجه کنید که ورقه های خمیر یوفکا بسیار نازک بوده و به همین علت در معرض هوا خیلی زود خشک خواهند شد. پس حین کار حتماً با یک پارچه ی مرطوب روی خمیر را بپوشانید تا از خشک شدنش جلوگیری کنید.
مواد لازم باقلوا با خمیر یوفکا
خمیر یوفکا | 10 عدد |
مغز گردو یا پسته یا بادام خورد شده (به دلخواه) | 2/5 پیمانه |
کره ذوب کرده + روغن مایع | 200 گرم |
گلاب | 4 قاشق غذاخوری |
پودر قند نرم | 5 قاشق غذاخوری |
پودر هل یا دارچین | 2 قاشق غذاخوری |
آب | 1/5 پیمانه |
شکر |
2 پیمانه |
عرق هل یا گلاب | 4 قاشق غذا خوری |
مواد لازم برای شربت
شکر | ۲ پیمانه |
آب | ۱ پیمانه |
گلاب | ۱ قاشق غذاخوری |
آب لیمو ترش تازه | به مقدار لازم |
طرز تهیه شربت بار
ابتدا برای آماده کردن شربت بار، آب و شکر رو در قابلمه ی کوچیکی روی حرارت ملایم قرار دهید و گاهی هم بزنید تا شکر حل بشه. وقتی شکر حل شد، دیگه هم نزنید و شعله رو زیاد کنید اجازه دهید تا جوش بیاد. بعد از به جوش اومدن باز شعله رو کم کنید و اجازه بدید حدود ۱۰ دقیقه شربت با حرارت کم بجوشه. حواستون باشه تو این مدت به هیچ وجه شربت رو هم نزنید.
هر از گاهی با قلم موی مرطوب روی دیواره ی قابلمه بکشید. این کار مانع شکرک زدن شربت میشه. وقتی شربت به غلظت مناسب رسید یا به اصطلاح قوام اومد بهش گلاب اضافه کنید و بذارید دوباره به جوش بیاد.
از روی حرارت بردارید و دو سه قطره آب لیمو ترش بهش اضافه کنید.شربت رو کنار بگذارید.
طرز تهیه باقلوا با خمیر یوفکا
داخل یک شیر جوش تمام موادتان به جز گلاب و هل که در آخر باید اضافه شوند را بریزید. روی حرارت ملایم ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بگذارید. باید وسط کار کف رویش را بردارید و در آخر اسانس را بریزید و دو تا قل که خورد از روی حرارت بردارید و بگذارید تا خنک شود. حالا مغزها را میکس نمایید.
می توانید برای گردو به تنهایی هل یا دارچین استفاده کنید و در شهدش هم از اول کار چوب دارچین بیندازید. طعم متفاوت و خوشمزه ای خواهید داشت. زمانی که مغزها را میکس کردید داخل یک کاسه با پودر قند و هل و گلاب مخلوط نمایید اگر مواد حالت چسبندگی و خمیری شکل نشد کمی دیگر گلاب بریزید. مواظب باشید مواد زیاد شل نشود.
حالا کره ذوب شده و یک قلمو کنار دستتان بگذارید و پشت یک سینی بزرگ، از خمیر ۳ لایه برداشته و باقی را سریع بسته و لای نایلون یا دستمال بگذارید. بالاتر ذکر کردیم که به علت نازک بودن خمیرها، سریع خشک می شوند. پس کمی سرعت عمل هم داشته باشید. دقت کنید که خمیرها خیلی نازک و شکننده هستند. پس با دقت ۳ ورق ازش جدا کنید و سعی کنید کنده و پاره نشوند.
روی لایه بالایی را با قلمو یا هر چیزی که برایتان راحت است با کره ذوب شده حسابی چرب کنید. بعد نیمی از مواد میانی را برداشته و روی طول خمیر ها با ۳ انگشت فاصله فشرده و محکم رولش کنید و سپس با یک چاقوی تیز به فاصله ۳ سانتی یا کمتر و بیشتر بسته به اندازه نهایی باقلوا ها برش بزنید.
این کار را با دقت انجام داده و زیاد فشار ندهید تا بافت باقلوا خراب نشود. بهتر است با چاقوی اره ای تیز این کار را انجام بدهید. بعد قالبتان را با کره حسابی چرب کرده و به ترتیب داخلش بچینید و رویش را باز هم کره بمالید. حالا رول بعدی و تکرار کارهای بالا.
فر را با ۱۸۰ درجه از ۱۵ دقیقه قبل گرم کنید. در آخر باقی مانده کره های آب شده را روی تمام باقلوا ها بریزید و برای ۲۰ دقیقه داخل فر بگذارید.
در آخر کار اگر به رنگ طلایی دلخواه نرسیدید ۵ دقیقه از دکمه گریل استفاده کنید تا باقلواها داغ داغ هستند شهد را که خنک خنک شده رویش بریزید. و نوش جان نمایید.
نکته:
- ورقه های خمیر یوفکا بسیار نازک هستند و به همین علت در معرض هوا خیلی زود خشک خواهند شد. پس حین کار حتما یک پارچه ی مرطوب روی خمیر قرار بدهید تا از خشک شدن جلوگیری شود.
- دو ساعت قبل از استفاده از خمیر یوفکا آن را از فریزر خارج نمایید تا به راحتی رول شود.
- گردو را نباید با آسیاب خرد کنید چون روغن آن موقعی که در معرض حرارت قرار می گیرد خارج می شود و باعث به هم چسبیدن آن خواهد شد.
- طعم باقلوا باید شیرین باشد ولی شما براساس ذائقه خود شکر آن را می توانید کم یا زیاد کنید.
اضافه کردن نظر