طرز تهیه باقلوا با خمیر یوفکا
اگه دنبال یه شیرینی خوشمزه، ساده و شیک هستید که هم خودتون رو مهمون کنید و هم مهموناتون رو شگفت زده کنید، امروز میخوام براتون از طرز تهیه باقلوا با خمیر یوفکا بگم. باقلوا یه شیرینی سنتی و پرطرفداره که توی خیلی از کشورها با عشق سرو میشه، ولی ما قراره با خمیر یوفکا یه نسخه سریع و آسونش رو درست کنیم که نه وقت زیادی میخواد، نه مهارت خاصی. فقط کافیه با من همراه بشید تا قدم به قدم این شیرینی ترد و شیرین رو باهم بسازیم.شما میتوانید با خرید باقلوا یا تهیه این شیرینی خوشمزه یک میان وعده کامل داشته باشید.
خب، بیاید دست به کار بشیم! توی این مقاله قراره مواد لازم رو توی یه جدول براتون بذارم، مدت زمان آماده شدنش رو بگم، اشتباهات رایج رو بهتون گوشزد کنم و چندتا نکته طلایی هم براتون رو کنم که باقلواتون از اینی که هست خوشمزه تر بشه. پس تا آخر با من باشید!
مواد لازم برای طرز تهیه باقلوا با خمیر یوفکا
اولین قدم برای هر دستور پختی، آماده کردن مواده. توی طرز تهیه باقلوا با خمیر یوفکا، مواد خیلی ساده و در دسترسن. من براتون یه جدول درست کردم که همه چیز رو یه جا ببینید و چیزی از قلم نیفته:
مواد لازم | مقدار | توضیحات |
خمیر یوفکا | ۱ بسته (حدود ۵۰۰ گرم) | بهتره تازه باشه، از سوپرمارکتها بگیرین |
کره ذوبشده | ۱۵۰ گرم | میتونید نصفش رو روغن مایع جایگزین کنید |
مغز گردو یا پسته | ۲۵۰ گرم | خرد شده باشه، هر کدوم که دوست دارید |
شکر | ۱ لیوان | برای شربت، حدود ۲۰۰ گرم |
آب | ۱ لیوان | برای شربت، حدود ۲۵۰ میلیلیتر |
آبلیمو | ۱ قاشق چایخوری | تازه باشه بهتره |
گلاب | ۲ قاشق غذاخوری | برای عطر بیشتر، اختیاریه |
هل یا دارچین (پودر) | ۱ قاشق چایخوری | برای طعم بهتر، اختیاریه |
این مواد برای یه سینی متوسط باقلوا کافیه که حدود ۲۰-۲۵ تکه بهتون بده. اگه مهمونی بزرگ دارید، مقدارها رو دو برابر کنید!

طرز تهیه باقلوا با خمیر یوفکا
طرز تهیه باقلوا با خمیر یوفکا تنها در 6 قدم
حالا که مواد رو آماده کردیم، بریم سراغ اصل کار. این دستور رو با حوصله براتون مینویسم که هیچجا گم نشید.
- آماده کردن شربت: اولین کار توی طرز تهیه باقلوا با خمیر یوفکا، درست کردن شربته. شکر و آب رو توی یه قابلمه کوچیک بریزید و بذارید روی حرارت متوسط. هم بزنید تا شکر کامل حل بشه. وقتی شروع به جوشیدن کرد، حرارت رو کم کنید و ۵-۷ دقیقه بذارید بجوشه تا یه کم غلیظ بشه. توی دقیقه آخر، آبلیمو و گلاب رو اضافه کنید (اگه هل یا دارچین دوست دارید، الان وقتشه). بعد از روی حرارت بردارید و بذارید خنک بشه. شربت باید ولرم باشه وقتی به باقلوا اضافه میکنید.
- آماده کردن مغزها: مغز گردو یا پسته رو توی غذاساز یا با چاقو خرد کنید. نه خیلی پودر بشه که روغن بندازه، نه خیلی درشت که توی باقلوا اذیت کنه. یه حالت متوسط و یکدست عالیه. اگه دوست دارید، یه کم پودر دارچین بهش اضافه کنید که عطرش محشر بشه.
- چیدن خمیر یوفکا: سینی فر رو آماده کنید (من یه سینی ۳۰×۲۰ پیشنهاد میدم). خمیر یوفکا رو باز کنید و با یه قلم مو، کره ذوب شده رو روی هر لایه بمالید. لایه اول رو کف سینی بذارید، کره بزنید، لایه دوم رو بذارید و همینجوری ۵-۶ لایه رو روی هم بچینید. حالا یه لایه نازک از مغزها رو پخش کنید. دوباره ۵-۶ لایه خمیر با کره بذارید و باز مغز بریزید. این کار رو تا آخر ادامه بدید و لایه آخر رو با خمیر تموم کنید. یادتون باشه هر لایه رو خوب کره بزنید که ترد بشه.
- برش زدن: قبل از اینکه بذارید توی فر، باقلوا رو برش بزنید. میتونید لوزی، مربع یا مستطیل کنید. این کار باعث میشه شربت بهتر جذب بشه و سرو کردنش هم راحت تر باشه. یه چاقوی تیز بردارید و آروم برش بزنید که لایهها به هم نریزه.
- پختن باقلوا: فر رو از قبل روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کنید. سینی رو بذارید توی فر و ۲۵-۳۰ دقیقه صبر کنید تا روی خمیر طلایی و خوش رنگ بشه. هر از گاهی یه نگاه بندازید که زیادی تیره نشه.
- اضافه کردن شربت: وقتی باقلوا از فر دراومد، یه ۲-۳ دقیقه صبر کنید تا حرارت اولیهش بخوابه. بعد شربت ولرم رو آروم آروم روی باقلوا بریزید. صدای “جززز” خمیر وقتی شربت میخوره، بهترین موسیقی دنیاست! بذارید حداقل ۱ ساعت بمونه تا شربت خوب جذب بشه.و در نهایت این دسر ترکی را میتوانید میل کنید.
مدت زمان آماده شدن باقلوا با خمیر یوفکا
یکی از بهترین چیزا درباره طرز تهیه باقلوا با خمیر یوفکا اینه که خیلی سریع آماده میشه. کل پروسه رو میتونید توی ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت جمع کنید. پس اگه یه مهمون سرزده دارید یا یهو هوس شیرینی کردید، این دستور توی کمتر از یه ساعت شما رو به یه باقلوای ترد و خوشمزه میرسونه!
- آماده سازی مواد: ۱۰ دقیقه (خرد کردن مغزها، ذوب کردن کره، آماده کردن شربت)
- چیدن و آماده کردن باقلوا: ۱۵-۲۰ دقیقه
- پخت توی فر: ۲۵-۳۰ دقیقه
- خنک شدن و اضافه کردن شربت: ۵-۱۰ دقیقه
اشتباهات رایج توی طرز تهیه باقلوا با خمیر یوفکا
حتی ساده ترین دستورها هم ممکنه یه جاهایی خراب بشه. اینجا چندتا اشتباه رایج رو میگم که توی طرز تهیه باقلوا با خمیر یوفکا حواستون باشه:
- استفاده از شربت داغ روی باقلوای داغ: این کار باعث میشه باقلوا خمیر بشه. شربت باید ولرم باشه و باقلوا هم کمی خنک شده باشه.
- کم زدن کره: اگه بین لایهها کره نزنید، باقلوا خشک و بیمزه میشه. دست و دلباز باشید!
- خرد کردن بیش از حد مغزها: اگه پودر بشن، روغن میندازن و بافت باقلوا رو خراب میکنن.
- برش نزدن قبل از پخت: اگه بعد از پخت برش بزنید، خمیر خرد میشه و شکلش خراب میشه.
- استفاده از خمیر یوفکای کهنه: خمیر کهنه شکنندهست و کار باهاش سخت میشه. همیشه تازه بخرید.
چند نکته طلایی برای خوشمزه تر شدن باقلوا
حالا که فوت و فن طرز تهیه باقلوا با خمیر یوفکا رو یاد گرفتید، با این نکته ها می تونید یه باقلوای استثنایی درست کنید:
- ترکیب مغزها: فقط گردو یا پسته نذارید، یه کم بادوم خرد شده هم قاطی کنید. طعمش متنوع و جذاب میشه
- عطر بیشتر: توی شربت، یه کم زعفران دم کرده اضافه کنید. رنگ و عطرش باقلوا رو لاکچری میکنه
- کره باکیفیت: از کره خوب استفاده کنید، چون طعم اصلی باقلوا بهش بستگی داره
- استراحت دادن: بعد از شربت زدن، ۳-۴ ساعت بذارید توی یخچال بمونه. طعم ها بهتر جا میافتن
- تزیین: روی باقلوا رو با پودر پسته یا نارگیل تزیین کنید. هم قشنگ میشه، هم خوشمزه تر
چرا باید باقلوا با خمیر یوفکا درست کنی؟
شاید بگی چرا خودم درست کنم؟ میرم قنادی میخرم! ولی باور کن، وقتی خودت توی خونه طرز تهیه باقلوا با خمیر یوفکا رو امتحان کنی، یه حس غرور و لذت داره که با هیچ خریدنی قابل مقایسه نیست. تازه، هزینهش خیلی کمتره و میتونی طعمش رو دقیقاً همونجوری که دوست داری درست کنی. مثلاً اگه شربت کمتر یا مغز بیشتر دوست داری، دستت بازه که تغییرش بدی.
یادم میاد اولین بار که باقلوا با خمیر یوفکا درست کردم، برای تولد خواهرم بود. فکر میکردم خیلی سخت باشه، ولی وقتی بوی کره و گردو توی خونه پیچید و مهمونا گفتن “اینو از کجا خریدی؟”، کلی ذوق کردم. از اون روز به بعد، هر وقت مهمونی داریم، باقلوا پای ثابت میزمونه. تو هم امتحان کن، مطمئنم معتادش میشی!
خب دوست من، حالا که همهچیز درباره طرز تهیه باقلوا با خمیر یوفکا رو یاد گرفتی، وقتشه دست به کار بشی. یه سینی باقلوای ترد و شیرین درست کن، یه چای تازهدم کنارش بذار و از طعمش لذت ببر. اگه سوالی داشتی یا تجربهات رو خواستی بگی، حتما برام بنویس. خوشحال میشم بشنوم باقلوات چطور شده! تا شیرینی بعدی، مراقب خودت باش!
اضافه کردن نظر