باقلوا یزدی را در منزل آماده کنید!
باقلوا یکی از اصیل ترین و خوشمزه ترین شیرینی های یزد می باشد که احتمالا اگر گذرتان به این شهر افتاده باشد، حتما طعم دلچسب آن را امتحان کرده باشید، ولی خوب این شیرینی های اصیل فقط در شیرینی فروشی ها تهیه می گردد، ولی ما نیز می توانیم طرز تهیه باقلوا یزدی اصیل را به شما خانم ها و آقایانی که به شیرینی پزی علاقه دارید بگوییم، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم تهیه باقلوا یزدی
برای داخل خمیر باقلوا
بادام و پسته خرد شده | ۳۰۰ گرم |
پودر قند | ۱۵۰ گرم |
پودر هل | نصف قاشق غذا خوری |
برای خمیر باقلوا
زرده تخم مرغ | ۲ عدد |
روغن مایع | ۳ قاشق غذاخوری |
بیکینگ پودر | نصف قاشق مرباخوری |
شیر | نصف لیوان فرانسوی دستهدار |
کره | ۱۰۰ گرم |
نمک | به مقدار لازم |
گلاب | به مقدار لازم |
آرد سفید |
به مقدار لازم |
مواد شربت باقلوا
شکر | نیم کیلو |
آب | ۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
گلاب | نصف لیوان فرانسوی دستهدار |
طرز تهیه باقلوا یزدی
مایه داخل باقلوا
پودر بادام یا پسته را با پودر قند و هل، خوب مخلوط کرده و آن را نگه دارید.
شربت باقلوا یزدی
یک قابلمه را روی گاز قرار دهید و حرارت زیر آن را روشن کنید، سپس شکر را با آب مخلوط کنید و روی حرارت هم بزنید. زمانی که جوش آمد، اجازه دهید این ترکیب برای ۱۵ دقیقه روی گاز بماند تا کمی غلیظ گردد. بعد از آن گلاب را به آن اضافه کرده و پس از چند جوش شربت را از روی اجاق بردارید. از صافی رد کنید و نگه دارید تا در زمان لازم از آن استفاده نمایید.
خمیر باقلوا
بیکینگ پودر و نمک را در شیر سرد حل کرده و سپس روغن و زرده های تخم مرغ را به آن اضافه کنید و خوب ترکیب نمایید. سپس شیر را به آن اضافه و خوب مخلوط کنید. آرد را الک بکنید و کم کم به مایع موجود اضافه کنید تا جایی که خمیر حاصله به دست تان نچسبد. خمیر را در کیسه نایلونی گذاشته و بگذارید یک الی دو ساعت استراحت کند.
آماده سازی باقلوا
از خمیر، گلوله ای به اندازه یک نارنگی بردارید سپس با وردنه کاملا خمیر را نازک کنید. قالب خود را با کمی روغن چرب کنید و بعد خمیر را کف آن پهن کنید. سپس یک لایه نازک دیگر خمیر آماده کرده و روی آن قرار بدهید؛ سپس مایع میان باقلوا که محتوا بادام یا پسته است را روی ۲ لایه خمیر پهن کنید و با دست تان کاملا فشار دهید. سپس کمی گلاب را روی لایه های مواد بپاشید. مجددا یک خمیر دیگر را باز کنید، با وردنه خوب نازک کرده و روی مواد قرار دهید. سپس کناره های اضافی خمیر را با کارد جدا کنید و کل باقلوا را برش بدهید.
کره را داغ کنید و روی شیرینی بریزید. پس از آن که کره کاملا جذب شیرینی شد، قالب شیرینی را در قسمت پائینی فری که قبلا با حرارت ۳۵۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه گرم کرده اید، قرار دهید و سپس ۱۰ الی ۱۵ دقیقه، شیرینی را در بخش بالایی قرار بدهید تا روی باقلوا ها هم طلایی رنگ شود.
پس از خارج کردن باقلوا از فر، شربت تهیه شده را کم کم روی آن بریزید تا کاملا جذب شود. سپس بگذارید شیرینی سرد شود. در صورت تمایل می توانید مجددا مقداری شربت به تدریج روی باقلوا ها بریزید. بر روی شیرینی باقلوا پودر پسته ریخته و بعد از سرد شدن شیرینیها را دوباره برش بزنید و میل نمایید. نوش جان.
نکات مهم پخت باقلوا یزدی
- برای اینکه باقلوای شما سریع تر آماده شود می توانید مرحله درست کردن خمیر باقلوا را حذف و با خمیر یوفکا باقلوا را تهیه کنید..
- می توانید به جای استفاده از فر، باقلوا ها را در داخل روغن یا کره سرخ نمایید، به این صورت که مقداری کره داخل ماهیتابه بریزید و باقلوا را روی حرارت قرار بدهید، بعد از آن که یک طرف باقلوا سرخ شد، طرف دیگر آن را نیز سرخ نمایید.
اضافه کردن نظر