طرز تهیه باقلوا با خمیر یوفکا
شیرینی باقلوا اصل ترکی پسته ای بدون شک محبوب ترین نوع باقلوای ترکی می باشد . اصلا اسم «باقلوا» که وسط می آید نخستین چیزی که به ذهن می رسد یک ظرف شیرینی باقلوا اصل ترکی و چای در استکان کمر باریک است. اگر چه در بسیاری از کشورهای خاورمیانه، باقلوا را به عنوان یک دسر پرطرفدار سرو می کنند، اما شیرینی باقلوا ترکیه ای با ترکیب پسته، مشهورترین باقلوای دنیا است.
برخلاف تصور عموم درست کردن شیرینی باقلوا اصل ترکی یا کیک باقلوا شربتی کار سختی نیست. کافی است کمی صبر و حوصله به خرج دهید و فوت و فن طرز تهیه شیرینی باقلوا ساده خانگی را یاد بگیرید. پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای شربت باقلوا
آب | ۴ فنجان |
شکر | ۳ فنجان |
لیموترش | نصف آن |
مواد لازم برای تهیه شیرینی باقلوا اصل ترکی
خمیر یوفکا | ۳۶ ورقه |
کره بدون نمک | ۳۰۰ گرم |
مغز پسته خرد شده بدون نمک | ۳۰۰ گرم |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه شیرینی باقلوا
مرحله اول
ابتدا شربت باقلوا را آماده کنید. برای این کار ابتدا آب، شکر و آب لیموترش را با در یک قابلمه کوچک با هم مخلوط کنید. سپس این مخلوط را روی شعله ملایم گاز بگذارید و آنقدر هم بزنید تا به جوش بیاید، شعله را خاموش کنید و اجازه بدهید شربت در دمای اتاق خنک شود.
مرحله دوم
در این مرحله که اتفاقا در پخت شیرینی باقلوا بسیار مهم و حائز اهمیت است باید کره را صاف کنید.
چگونه برای تهیه انواع شیرینی باقلوا کره را صاف کنیم یا دوغاب کره را بگیریم؟
برای صاف کردن کره بد نیست بدانید که کره از سه عنصر چربی، مقداری آب و پروتئین شیر تهیه می شود. در حقیقت صاف کردن کره شامل جدا کردن شیر و آب یا همان دوغاب کره و باقی ماندن قسمت اصلی و روغنی کره می باشد. یک روش آسان برای صاف کردن کره آن است که کره بدون نمک را روی حرارت خیلی ملایم اجاق یا در مایکروویو بدون هم زدن گرم کنید.
به محض آب شدن، کره به دو قسمت تقسیم خواهد شد؛ مایع سفید رنگ دوغ مانندی در رو، و روغن در زیر. در این حالت توجه داشته باشید، بدون آنکه ظرف را خیلی تکان دهید، ظرف را درون یخچال بگذارید تا کره خودش را بگیرد. سپس به راحتی کره سفت شده را از روی دوغاب بلند کنید و اضافات دوغاب را از روی کره پاک نمایید. کره صاف کرده یا خالص شده آماده است؛ که به راحتی در پخت و پز میتوانید از آن استفاده کنید. یک روش دیگر این است که زمانی که کره داغ شد و دوغاب روی آن قرار گرفت با یک ملاقه و به آرامی دوغاب را از روی روغن جدا و به این ترتیب کره را صاف نمایید.
مرحله سوم
مغز پسته های خرد شده و ۲ قاشق غذا خوری شکر را با هم ترکیب نمایید. کف یک ظرف را کمی با کره چرب کرده و مخلوط مغز پسته و شکر را کمی تفت بدهید.
مرحله چهارم تهیه شیرینی باقلوا
لازم نیست طرز تهیه خمیر شیرینی باقلوا استانبولی را بلد باشید. چون برای تهیه شیرینی باقلوا باید از خمیر یوفکا یا فیلو استفاده نمایید. خمیر فیلو یا همون یوفکا یک نوع خمیر بسیار نازک و از ابتدا و قبل از پخت به صورت لایه های خیلی نازک و جداگانه می باشد. این خمیر بعد از پخت هم شکل لایه لایه خودش رو حفظ خواهد کرد. خمیر فیلو را می توانید از فروشگاه ها و سوپر مارکت های بزرگ خریداری نمایید. قبل از پهن کردن لایه خمیر یوفکا، کف یک ظرف نچسب و ضد حرارت مثل پیرکس یا سرامیک را با کمی روغن و با برس چرب نمایید.
یک لایه خمیر یوفکا را کف ظرف پهن و روی خمیر را هم با کمی کره با برس چرب نمایید. سپس مواد تشکیل دهنده شیرینی باقلوا استانبولی را اضافه و سپس مغز پسته و شکر را که تفت داده بودید روی خمیر پخش کنید. یک لایه خمیر دیگر روی خمیر قبلی و مغزپسته و شکر قرار داده و باز هم به همان ترتیب با کره چرب کنید. این کار را تا تمام شدن ورقه های خمیر یوفکا و پودر پسته و شکر ادامه بدهید. زمانی که آخرین لایه خمیر را قرار دادید و روی آن را با کره چربی کردید، خمیرها را با یک چاقوی تیز به شکل لوزی یا مربع به آرامی برش دهید.
مرحله پنجم
حالا ظرف را در فر با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد به مدت ۴۵ دقیقه قرار دهید تا روی باقلوا ها طلایی و برشته شود. بعد از ۴۵ دقیقه قالب را از فر خارج کرده و شربت باقلوا را که حالا سرد شده است را روی باقلواها بریزید.
حالا نوبت تزیین است. می توانید روی باقلوا را با پودر پسته و موادی مثل پودر هل و دارچین تزیین نمایید. اما در ترکیه معمولا شیرینی باقلوا را با پودر پسته تزیین می کنند. اکنون اجازه دهید باقلواها در دمای اتاق سرد شوند و سپس آن را با چای، بستنی یا سایر خوراکی های مورد علاقه تان سرو نمایید، نوش جان.
اضافه کردن نظر