طرز تهیه باقلوای تبریز

طرز تهیه باقلوای تبریز

طرز تهیه باقلوای تبریز

طرز تهیه باقلوای تبریز را در این مطلب برای شما شرح می دهیم . باقلوا شیرینی معروفی نه تنها در ایران بلکه در کشورهای عربی و آسیای میانه، قفقاز، قبرس و برخی مناطق روسیه می‌باشد. گفتنی است که این شیرینی خوشمزه و دلچسب، در ایران به اشکال مختلفی همچون لوله‌ای، مربعی و لوزی تهیه می‌شود. این شیرینی، سوغاتی معروف شهرهایی همچون یزد، تبریز و قزوین است.

طرز تهیه باقلوا تبریز

 

مواد لازم باقلوای تبریز

خمیر ورقه‌ ای ۱۵ ورقه
گردو نصف پیمانه
کره ذوب‌ شده یک چهارم پیمانه
پودر پسته و نارگیل جهت تزیین

مواد لازم برای تهیه شهد

گلاب یک چهارم پیمانه
آب یک پیمانه
شکر ۲ پیمانه
هل ساییده شده (اختیاری) یک هشتم قاشق سوپخوری
زعفران(اختیاری) یک هشتم قاشق سوپخوری
آبلیموی تازه( اختیاری) یک تا دو قطره

 

طرز تهیه باقلوا تبریز

 

طرز تهیه باقلوای تبریز

برای شروع پخت اول باید طرز تهیه باقلوای تبریز  را بداینم,فر را بر روی دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید. کف و دیواره‌های قالبی به اندازه ۳۳×۲۳ را با کره چرب کنید. سپس، ورقه‌های خمیر را از یکدیگر جدا کرده و روی آن‌ها را برای جلوگیری از خشک شدن در مجاورت هوا بپوشانید. یکی از ورقه‌ها را به اندازه قالب تا کرده و آن را داخلش قرار دهید. بعد، روی آن را کره مالیده و این کار را تا قرار گرفتن ۴ لایه خمیر در قالب ادامه دهید. دو تا سه قاشق سوپ‌خوری از پودر گردو را روی آن‌ها پاشیده و این کار را دو بار دیگر تکرار کنید. روی آخرین لایه از گردوها را با ورقه دیگری پوشانده و کره بمالید. این کار را تا تمام شدن همه لایه‌ها ادامه دهید. به کمک چاقوی تیزی شیرینی را به اشکال مربعی یا لوزی در قالب برش دهید. سپس، باقلوا را تا زمان طلایی شدن درون فر قرار داده و در همین حین شهد آن‌ها را آماده کنید.

طرز تهیه باقلوای تبریز ,برای تهیه شهد، ابتدا شکر و آب را تا زمان حل شدن کامل شکر بجوشانید. سپس، زعفران را در ۲ قاشق سوپ‌خوری آب داغ حل کرده و به مواد اضافه کنید. هل ساییده را داخل مواد ریخته و به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید تا قوام بیاید. در آخر گلاب را اضافه کرده و بعد از یک دقیقه شعله را خاموش کنید. سپس، دو قطره آبلیموی تازه در درونش ریخته و اجازه دهید تا کاملاٌ خنک شود. باقلوا را از فر خارج کرده و بعد از خنک شدن شهد را فوراٌ بر روی آن بریزید. در انتها، شیرینی را با پودر نارگیل یا پسته تزیین کرده و تا زمان سرد شدن درون ظرف دربسته قرار ندهید.

باقلوا گل رز قزوینی
بیشتر بخوانید

تاریخچه باقلوا

اصالت باقلوا به کشورهای آسیای میانه و قفقاز برمی‌گردد و معروف‌ترین باقلواهای دنیا را می‌توان در ترکیه و باکو پیدا کرد. این شیرینی سنتی به‌شکل لایه‌ای است و با آجیل خردشده و شربت پر می‌شود. طبق برخی روایات تاریخی، اولین باقلوایی که شکل امروزی را داشته، در آشپزخانه کاخ توپکاپی ترکیه آماده شده است. ناگفته نماند که در دوران شاهان عثمانی نیز رسمی به نام «باقلوای علایی» وجود داشت.

در روایاتی هم آمده است که یکی از قدیمی‌ترین دستورهای پخت باقلوا به دوران روم باستان برمی‌گردد؛ زمانی که یک نوع دسر با لایه‌های خمیر آماده و آن را به عسل آغشته می‌کردند. ترک‌ها و یونانی‌ها همیشه بر سر اینکه اصالت باقلوا به کشور آن‌ها مربوط می‌شود، با یکدیگر مجادله داشته‌اند؛ هرچند که شیرینی‌ها و غذاهای زیادی از این دو کشور دارای ریشه‌های مشترک هستند.

انواع باقلوا در دنیا

همان طور که گفتیم باقلوا های کشور ترکیه از جمله باقلوای استانبولی، کیک باقلوای ترکی و باقلوای بورما بین مردم دنیا شناخته‌شده‌تر هستند و شامل لایه‌های خمیر و ترکیب پسته و گردو می‌شود؛ در حالی که در بخش‌هایی از منطقه دریای اژه، برای تهیه باقلوا از بادام و در مناطقی از دریای سیاه از فندق استفاده می‌کنند. علاوه بر باقلواهایی که روی آن شربت می‌ریزند، نوع دیگری از باقلوا به نام باقلوای خشک در ترکیه وجود دارد که بسیار پرطرفدار است و در طرز تهیه آن از خمیر یوفکا استفاده می‌کنند و از آنجا که بدون شربت آماده می‌شود، تهیه آن آسان است.

جمهوری آذربایجان نیز باقلوای خوشمزه‌ای به نام محلی «پاخلاوا» (Pakhlava) دارد که بیشتر در ایام نوروز و فصل بهار با گردو یا بادام تهیه می‌شود. در کشور ارمنستان برای آماده‌کردن باقلوا، دارچین و میخک به کار می‌برند.

باقلواهای یونانی با ۳۳ لایه خمیر درست می‌شود که ظاهرا به سن و سال حضرت مسیح اشاره دارد.

باقلواهای عربی نیز شهرت خاص خود را دارند و بهترین آن‌ها در سوریه و فلسطین یافت می‌شوند؛ البته کشورهای لیبی، الجزایر، تونس و مراکش نیز در اعیاد و مهمانی‌های خود به سراغ این شیرینی خوشمزه می‌روند. در طرز تهیه برخی از باقلواهای عربی از رشته شعریه استفاده می‌کنند و از همین رو این شرینی یک نوع باقلوا رشته‌ای است. از آنجا که رشته شعریه نسبت به رشته کادایف تیره‌تر است، رنگ این باقلوا نیز اغلب تیره‌تر درمی‌آید.

بهترین باقلوا فروشی ها در تهران
بیشتر بخوانید

بی‌شک یکی از خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایرانی که اکثرا برای آن سر و دست می‌شکنند، باقلوا است که بهترین آن‌ها در شهرهای قزوین، یزد و تبریز تهیه می‌شود.

باقلوای تبریزی از پرطرفدارترین شیرینی‌های این منطقه به حساب می‌آید که به‌خصوص در روزهای ماه رمضان بیشتر استفاده می‌شود. علاوه بر باقلوای استانبولی تبریز که مشابه نوع ترکیه‌ای آن است، رشته ختایی یا باقلوای رشته‌ای و باقلوای گردویی نیز در تبریز حرف اول را می‌زنند.

برچسب ها: بدون برچسب

اضافه کردن نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *