باقلوا شعریه
باقلوا شعریه یا حلوا شعریه یک مدل دسر و باقلوا عربی است. که با رشته خاص شعیریه که نوعی رشته پاکستانی است تهیه می گردد. به همین دلیل به آن باقلوا رشته ای نیز می گویند. این رشته که به آن رشته عربی نیز گفته می شود در برندهای مختلف در بازار موجود است که بایستی از فروشگاه های لوازم قنادی و شیرینی پزی آن را تهیه نمایید. البته علاوه بر باقلوا می توانید با این رشته ها حلوا شعریه هم تهیه کنید.
این نوع باقلوا نیازی به فر ندارد و خیلی ساده آماده می شود. ولی نکات اصلی و کلیدی برای یه این نوع باقلوا وجود دارد که بایستی در رعایت آنها دقت مورد نیاز را داشته باشید. این دسر عربی خوشمزه خیلی محبوب میباشد و تهیه آن بر خلاف باقلوا ترکی نیاز به مهارت چندانی ندارد. ولی بهتر است روز پیش از مصرف آن را تهیه نموده و داخل یخچال قرار دهید تا خودش را گرفته و طعم باقلوا به خوبی جا بیافتد.
مرحله اول
جهت تهیه باقلوا شعیریه ، اول یک بسته رشته ویژه شعیریه یا همان رشته عربی را یش از باز نمودن با کمک دست فشار دهید تا رشته ها شکسته و خرد شوند. هرچقدر که رشته ها بیشتر خرد شوند بافت باقلوا رشته ای عربی بهتر خواهد شد. سپس داخل تابه ای کره را حرارت دهید تا ذوب شود، حال رشته ها را از بسته خارج نموده داخل تابه بریزید و تفت دهید. زعفران دم نموده و پودر هل را به داخل تابه بیافزایید. دقت نمایید تا رشته ها نسوزند. تنها تا حدی تفت داده شوند که کمی تغییر رنگ داده و طلایی تر شوند (رنگ خود رشته ها تیره است).
مرحله دوم پخت باقلوا عربی
کره را به قطعات کوچک تر خرد نمایید. و به رشته ها اضافه نموده و بدون وقفه هم بزنید تا کره کاملا به خورد رشته برود س از آن خامه و شیر عسلی را به ترتیب اضافه نمایید و هم بزنید کیم که خودش را گرفت بایستی اسانس مورد نیاز یعنی وانیل یا هر نوعی که دوست دارید به اندازه نوک قاشق چای خوری اضافه نمایید و دائم هم بزنید تا به خوبی مخلوط شود.
مرحله سوم
یک برش فویل آلومینیومی را بر روی سطح صافی قرار داده. آن را با کمی روغن یا کره چرب نمایید. مواد رشته شعیریه را روی کلیه سطح فویل پهن نمایید. با کمک پشت قاشق آن را صاف نمایید. حالا مغزها (ترکیب شده و یا انتخابی) روی رشته ها بریزید. پس از آن رشته ها را همراه با فویل رول نمایید.
رول بسته شده را داخل یخچال برای مدت حداقل پنج ساعت قرار دهید تا خودش را بگیرد. بعد از گذشت این زمان، باقلوا رولی را از یخچال خارج نموده، فویل را از آن جدا نموده و برش بزنید. باقلوا شعریه شما آماده می باشد. میتوانید شهدی با شکر، آب و گلاب و در صورت تمایل کمی زعفران، بر روی باقلوا تهیه نمایید. بعد از برش زدن شهد را رومال نموده و با مغزها به دلخواه خودتان تزئین نمایید. در این صورت باقلوا شعریه با شهد لذیذی خواهید داشت. این دسر لذیذ را میتوانید در کنار چای نوش جان نموده و لذت ببرید.
نکات کلیدی تهیه باقلوا عربی
باقلوا شعریه را میتوان به شکل قالبی نیز تهیه نمود. به این صورت که بعد از آماده شدن مواد رشته ای، کف قالب سیلیکونی مورد نظر را کمی چرب نموده، نصف مواد رشته ای را داخل قالب بریزید. سپس نصف مقدار مغز انتخابی و یا مخلوطی از مغزها را روی رشته ها بریزید و در این مرحله بقیه مواد رشته و شیر عسلی را داخل قالب و روی مغزها اضافه نمایید و سپس به داخل یخچال انتقال دهید.
این مراحل را بایستی به سرعت و تا زمانیکه مواد رشته ای سفت نشده انجام دهید. بعد از گذشت یک ساعت که باقلوا خودش را گرفت، آن را از یخچال خارج نمایید. توسط چاقو برش های لوزی شکل و یا مربعی روی سطح باقلوا ایجاد نمایید. سپس با بقیه مغزها روی آن را تزئین نمایید. (شما میتوانید داخل قالب را تنها با مواد رشته ای پر کنید، و مغزها را برای روی حلوا و تزئین کنار بگذارید). باقلوا شعریه قالبی را نیز میتوانید همراه با شهد نیز نوش جان نمایید.
اضافه کردن نظر