باقلوا گردویی یکی از شیرینی های خوشمزه و محبوب است که با لایه های نازک خمیر یوفکا ، گردوی خرد شده و شربت شیرین تهیه می شود . برای تهیه باقلوا گردویی به مواد اولیه و کمی حوصله نیاز دارید . در ادامه طرز تهیه باقلوا گردویی خوشمزه را به شما آموزش می دهیم .
طرز تهیه باقلوا گردویی
یکی از معروف ترین باقلوا های ایرانی ، باقلوای گردویی است . این باقلوا خیلی خیلی خوشمزه است و با یاد گرفتن طرز تهیه باقلوا گردویی به راحتی می توانید آن را در خانه تهیه کنید . قبل از این که به طرز تهیه این شیرینی بپردازیم مواد اولیه آن را برایتان می آوریم :
مواد مورد نیاز | اندازه |
گردوی خرد شده | 500 گرم |
شکر | 4 پیمانه |
آب | 2 پیمانه |
آب لیمو | 1 قاشق غذاخوری |
گلاب | 1/4 پیمانه |
کره آب شده | به مقدار لازم |
دارچین | به مقدار دلخواه |
هل | به مقدار دلخواه |
خمیر یوفکا | بسته به اندازه قالب شما |
در ابتدای کار در یک قابلمه شکر ، آب و آب لیمو را مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود و شربت غلیظ گردد و در انتها گلاب را به آن اضافه کنید . گردوی خرد شده را با دارچین و هل مخلوط کنید . قالب مورد نظر را چرب و یک لایه خمیر یوفکا را در کف قالب پهن کنید و روی آن کره آب شده بمالید . این کار را با چند لایه خمیر تکرار نمایید . سپس یک لایه از مخلوط گردو روی خمیر بپاشید و دوباره چند لایه خمیر و کره اضافه کنید . این مراحل را تا پایان خمیر تکرار کنید .
باقلوا را در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت بپزید تا طلایی رنگ شود . باقلوای داغ را از فر خارج کرده و بلافاصله شربت داغ را روی آن بریزید و اجازه دهید باقلوا به خوبی شربت را به خود جذب کند . پس از سرد شدن کامل ، شیرینی را به دل خواه با پودر پسته یا نارگیل تزیین کنید . برای این که باقلوای خوشمزه تری داشته باشید بهتر است علاوه بر این که طرز تهیه باقلوا گردویی را باید به بهترین نحو یاد بگیرید باید به نکات زیر هم توجه نمایید :
- برای تهیه باقلوای تردتر ، خمیر یوفکا را به مدت کوتاهی در یخچال قرار دهید .
- برای این که شربت به طور یک نواخت به همه جای باقلوا نفوذ کند ، می توانید با یک قاشق شربت را روی باقلوا بریزید .
- باقلوا را در دمای محیط نگهداری کنید .
نوش جان !
تهیه شیره باقلوا گردویی
شیره باقلوا ، یکی از مهم ترین اجزای این شیرینی خوشمزه است و طعم و بافت نهایی باقلوا را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد . یک شیره خوب ، شیرین ، غلیظ و با طعمی متعادل است . در ادامه طرز تهیه باقلوا گردویی ، تهیه شیره آن را نیز به شما آموزش خواهیم داد :
مواد لازم :
- شکر : 4 پیمانه
- آب : 2 پیمانه
- آب لیمو تازه : 2 قاشق غذاخوری
- گلاب : 1/4 پیمانه
در یک قابلمه مناسب ، شکر و آب را با هم مخلوط کنید ، سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار داده و اجازه دهید شکر به طور کامل حل شود . پس از حل شدن شکر ، حرارت را کم کرده و اجازه دهید شربت به آرامی بجوشد . در این حالت حباب های ریز و یک دستی روی سطح شربت ایجاد می شود . پس از حدود 20 دقیقه جوشیدن ، آب لیمو تازه را به شربت اضافه کنید . جالب است بدانید که آب لیمو باعث می شود که شربت شفاف تر شود و از شکرک زدن آن جلوگیری می کند . به جوشاندن شربت ادامه دهید تا به قوام دل خواه برسد . برای تست قوام ، کمی از آن را با قاشق بردارید و بین انگشتان خود بریزید . اگر شربت به صورت رشته های نازک از هم جدا شد ، به این معنی است که شربت به قوام مناسب رسیده است . در نهایت ، گلاب را به شربت اضافه کرده و مخلوط کنید . گلاب عطر و طعم دلپذیری به آن می دهد . در آخر اجازه دهید شربت به دمای محیط برسد و سپس آن را روی باقلوای داغ بریزید .
مقایسه طرز تهیه باقلوا گردویی و پسته ای
باقلوای گردویی و پسته ای دو نوع از محبوب ترین شیرینی های سنتی ایرانی هستند که هر کدام طعم و بافت منحصر به فرد خود را دارند . انتخاب بین این دو نوع باقلوا به سلیقه شخصی و ترجیحات طعم شما بستگی دارد .درباقلوای گردویی طعم گردو غالب است و طعمی آجیلی و روغنی به آن می بخشد و معمولاً بافت نرم تری نسبت به باقلوای پسته ای دارد و مسلما قیمت مناسب تری دارد . باقلوای پسته ای با طعم غالب تر پسته معمولاً بافت ترد و شکننده تری نسبت به باقلوای گردویی دارد و به دلیل قیمت بالای پسته ، باقلوای پسته ای معمولاً گران تر از گردویی می باشد . البته طرز تهیه باقلوا گردویی و پسته ای تقریبا یکسان می باشد .
اضافه کردن نظر