طرز تهیه خمیر باقلوا

طرز تهیه خمیر باقلوا

طرز تهیه خمیر باقلوا

باقلوا یک شیرینی پر مغز و شیرین دارای بافت های بسیار بی نظیر و خوشمزه و یکی از دسرها و شیرینی های خاص خاورمیانه و کشورهای مدیترانه ای استاین شیرینی پر طرفدار در کشورهایی نظیر ترکیه، آذربایجان، لبنان، اردن، یونان و ایران به شیوه های متفاوتی درست می شوداین دسر، بیشتر به عنوان شیرینی ترکیه ای شناخته شده است.

از مشهورترین باقلواهای ترکی می توان به باقلوای استانبولی، کیک باقلوای ترکی و باقلوای بورما اشاره کرددر ترکیه رسم بر این است که این شیرینی را در خانه برای جشن عید سعید فطر درست می کننددر ایران نیز باقلوا یک شیرینی پر طرفدار به حساب می آید و انواع تبریزی، یزدی و قزوینی آن از همه مشهورتر استدر واقع، باقلوا از آن دست شیرینی های لذیذی است که ذایقه ایرانی آن را می پسندد و کمتر کسی پیدا می شود که طعم لذتبخش آن را دوست نداشته باشد.

باقلوای خوشمزه مغزدار

شما با پخت این شیرینی دلپذیر در منزل می توانید حرفه ای بودن خود را در هنر آشپزی به رخ بکشیداما پیش از هر چیز باید بدانید برای اینکه این شیرینی لذیذ را در منزل تهیه کنید، باید بتوانید خمیر مخصوص آن را به صورت لایه های نازک و با کیفیت درست کنیددر ابتدا ممکن است درست کردن خمیر باقلوا کار مشکلی به نظرتان بیاید

اما در حقیقت به آن سختی که فکر می کنید نخواهد بود و فقط با کمی صرف وقت می توانید این خمیر را در خانه تهیه کنیددر این مطلب طرز تهیه خمیر باقلوا را به روش اصلی و متداول آن به شما آموزش خواهیم داد تا اگر قصد پختن این شیرینی را در منزل دارید، بتوانید به بهترین شکل آن را تهیه کنید.

مواد مورد نیاز برای تهیه خمیر

آرد۴ فنجان
تخم مرغ۱ عدد
شیر ولرم۲/۱ فنجان
ماست۲/۱ فنجان
بکینگ پودر۱ قاشق غذا خوری
روغن ذرت۲/۱ فنجان
نشاسته ذرت۵۰۰ گرم

طرز تهیه خمیر باقلوا

ابتدا آرد را در کاسه ای ریخته و سپس تخم مرغ، شیر، ماست، بکینگ پودر و روغن ذرت را به آن اضافه کنیدمواد را با هم مخلوط کرده و خوب ترکیب کنیدسپس به قدر کافی آن را ورز دهید  تا خمیری سفت و منسجم به دست آیدخمیر آماده شده را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در دمای آشپزخانه قرار دهید تا استراحت کند

بهتر است برای جلوگیری از خشک شدن خمیر، آن را درون کیسه فریزر قرار دهیدپس از آن خمیر را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید و از هر کدام از قسمت ها، ۱۶ توپ کوچک درست کنیدنشاسته ذرت را روی آنها بپاشیدروی سطحی که قرار است خمیر را پهن کنید، کمی نشاسته ذرت پاشیده و خمیر را روی آن قرار دهیدبه وسیله وردنه خیلی باریک، خمیر را پهن کنیددر حین پهن کردن خمیر، روی آن نشاسته ذرت بپاشیدبقیه خمیرها را نیز به صورت نازک، پهن و باز کنید.

نکاتی درباره خمیر باقلوا

  • در برخی دستورات تهیه خمیر باقلوا، به جای استفاده از شیر، فقط از ماست استفاده می شودبه کار بردن شیر هم در رنگ باقلوا و هم در شیرین تر شدن آن نقش بسزایی داردبرخی نیز فقط از شیر استفاده می کنندولی خمیری که در آن ماست به کار رفته باشد، ترد تر می شود.
  • هنگام قرار دادن لایه های خمیر باقلوا روی هم می توانید روی سطح آن را با کره ذوب شده پوشش دهید.
  • دقت کنید که خمیر آماده شده نباید چسبنده باشداگر خمیر به دست چسبید، به آن آرد بیشتری اضافه کنید.
  • قبل از مخلوط کردن مواد با آرد، آن را ۲ تا ۳ بار الک ریز کنید تا به اندازه کافی سبک شود.
  • این خمیر باید تا حد ممکن نازک شود، به قدری که آن طرف خمیر کمی پیدا باشد.

باقلوا-گردویی-باکلاواچی

مواد لازم برای درست کردن باقلوا

گردو خردشده۲/۱ فنجان
کره۱۵۰ گرم
شکر۵ فنجان
آب۲/۱ و ۳ فنجان
آبلیمو۱ قاشق غذا خوری
طرز تهیه کنافه لذیذ و خوشمزه با فر
بیشتر بخوانید

 

آموزش کامل درست کردن باقلوا

کف سینی فر را با کمی روغن چرب کنیدلایه های اول خمیر را درون سینی قرار داده و نیمی از گردوها را روی آن اضافه کنیدالبته با توجه به ذایقه و علاقه خود می توانید به جای مغز گردو از بادام یا پسته یا ترکیب همه آنها استفاده کنیدتوجه داشته باشید که مغزها را باید خیلی خوب خرد کنیدبهتر است که هر کدام از آنها را به طور جداگانه آسیاب کنید.

 هنگام آسیاب کردن، دستگاه را مدام خاموش و روشن کنید تا مغزها به روغن نیفتند و حالت خمیری و به هم چسبیده پیدا نکننددانه های درشت را دوباره داخل آسیاب بریزید و کاملاً خرد کنیدبرای اینکه دانه ها به هم نچسبند، می توانید به آن پودر قند اضافه کنیدحالا گروه دوم ۱۶ لایه ای را روی گردوها قرار دهید و بقیه گردوها را روی آن بپاشید.

روی سوم ۱۶ لایه ای را روی لایه دوم گردوها قرار دهیدسپس با چاقوی نازک و تیز به صورت لوزی برش بزنیدکره را ذوب کنید و روی باقلواها بریزیدفر را در دمای ۱۹۰ درجه سانتی گراد قرار دهید و سینی را داخل فر بگذاریدبعد از اینکه باقلواهای طلایی شده را از فر بیرون آوردید، حدود ۵۰ دقیقه صبر کنید تا خنک شود

شکر و آب را در قابلمه مخلوط کنید و بگذارید تا جوش بیاید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه بجوشد. ۱ قاشق غذا خوری آبلیمو را اضافه کنیدآبلیمو را به این دلیل اضافه    می کنیم تا شربت شکرک نزندبعد از اضافه کردن آبلیمو، مخلوط را ۲ دقیقه دیگر بجوشانید و بعد از آن بگذارید تا خنک شودشربت سرد شده را را روی باقلواها بریزید و بگذارید تا شربت خوب جذب شودحداقل بعد از ۴ ساعت سرو کنید.

برچسب ها: بدون برچسب

یک پاسخ

اضافه کردن نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *