خمیر هزارلا

طرز تهیه خمیر هزارلا

آموزش تهیه خمیر هزارلا

خمیر هزارلا که با نام خمیر هزار لایه هم شناخته می شود یکی از خمیرهایی است که برای تهیه انواع شیرینی و نان استفاده می شود.

همانطور که مطمئنا می دانید خمیر هزار لا به صورت آماده هم در فروشگاه های لوازم قنادی به فروش می رسد، اما اگر آنرا در منزل درست کنیم، قیمت تمام شده خمیر به شدت کاهش پیدا می کند و کیفیت آن نیز بهتر از خمیرهای آماده است.

برای مشاهده این آموزش تهیه خمیر هزارلا در ادامه با سایت باکلاواچی همراه باشید.

مواد لازم خمیر هزار لایه

آرد قنادی 300 گرم (2 پیمانه)
کره 150 گرم (¾ پیمانه)
تخم مرغ 1عدد
روغن مایع 1 قاشق غذاخوری
جوهر لیمو ½ قاشق چایخوری
نمک یا پودر قند 1 قاشق چایخوری
آب خنک 1 فنجان
وانیل ½ قاشق چایخوری

دستور تهیه خمیر هزارلا

برای تهیه خمیر هزار لا  ابتدا تخم مرغ را داخل کاسه ای می شکنیم و روغن مایع را به همراه جوهر لیمو، آب و نمک به آن اضافه می کنیم.

نکته مهم در مورد اضافه کردن جوهر لیمو این است که اضافه کردن بیش از حد زدن جوهر لیمو باعث کج شدن شیرینی های شما می شود. در ادامه با همزن دستی مواد را مخلوط می کنیم تا کاملا مخلوط و یکدست شوند.

بهترین باقلوا مال کجاست ؟
بیشتر بخوانید

آرد را داخل کاسه ای بزرگ الک می کنیم، سپس وانیل را به آن اضافه می کنیم. وسط کاسه محتوی آرد را گود می کنیم و ترکیب تخم مرغ را وسط ظرف آرد می ریزیم و کاملا مواد را مخلوط می کنیم تا خمیرمان یکدست بشود و آنوقت داخل کاسه ای قرار می دهیم و روی آن سلفون می کشیم و یا پارچه ای روی آن می اندازیم.

طرز تهیه خمیر هزارلا

حالا کاسه را در محیط آشپزخانه قرار می دهیم تا خمیر به مدت 1 ساعت استراحت کند. سپس روی صفحه کار کمی آرد می پاشیم و خمیر را روی آن قرار می دهیم و با دست خمیر را به صورت مربع در قطری حدودا 2 سانتیمتر پهن می کنیم.

کره را وسط خمیر می گذاریم و هر چهار گوشه خمیر را روی کره می کشیم و با وردنه ضرباتی آرام روی خمیر می زنیم تا کره نرم شود وآنوقت با استفاده از وردنه خمیر را مجددا پهن می کنیم به قطر 1 سانتیمتر و شش لا آن را تا می زنیم.

سپس در ظرفی قرار می دهیم و روی آن سلفون می کشیم و در جای خنکی قرار می دهیم تا مجددا به مدت 20 دقیقه استراحت کند. پس از گذشت زمان گفته شده خمیر را مجددا روی صفحه کار می گذاریم.

دستورپخت باقلوا لبنانی مخصوص
بیشتر بخوانید

مرحله دوم آماده سازی خمیر

سپس با وردنه به آرامی آن را پهن می کنیم تا قظر خمیر حدودا 1 سانتیمتر شود و عرض خمیر را طول خمیر قرار می دهیم، دقیقا برعکس سری قبل و مجددا آنرا به صورت شش لا تا می زنیم و مجددا استراحت می دهیم.

در این مرحله مجددا خمیر را به مدت 20 دقیقه در یک جای خنک قرار می دهیم تا خمیر استراحت کند. باز و بسته کردن خمیر و هر دفعه 20 دقیقه استراحت را 6 مرتبه انجام می دهیم و بار آخر خمیر آماده شده را تا زمان مصرف در فریزر قرار می دهیم.

نکته: اگر بخواهیم خمیر هزار لا را برای تهیه نان درست کنیم، بهتر است از نمک در تهیه آن استفاده کنیم، ولی در صورتی که بخواهیم برای تهیه شیرینی هایی مثل ناپلئونی و شیرینی زبان از این خمیر استفاده کنیم، بهتر است به جای نمک از پودر قند استفاده کنیم،

اضافه کردن نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *