شیرینی باقلوا

طرز تهیه باقلوا با یوفکا

طرز تهیه باقلوا با خمیر یوفکا

شیرینی باقلوا اصل ترکی پسته‌ای بدون شک محبوب‌ترین نوع باقلوای ترکی است. اصلا اسم «باقلوا» که وسط می‌آید نخستین چیزی که به ذهن می‌رسد یک ظرف شیرینی باقلوا اصل ترکی و چای در استکان کمر باریک است. اگر چه در بسیاری از کشور‌های خاورمیانه و حتی یونان، باقلوا به عنوان یک دسر پرطرفدار پخته و سرو می‌شود، اما شیرینی باقلوا ترکیه‌ای با ترکیب پسته، مشهورترین باقلوای دنیاست.

برخلاف تصور عموم درست کردن انواع شیرینی باقلوا اصل ترکی استانبولی یا کیک باقلوا شربتی یا حتی باقلوا رشته‌ای یا همان کنافه کار سختی نیست. کافی است کمی صبر و حوصله داشته باشید و فوت و فن طرز تهیه شیرینی باقلوا ساده خانگی را بلد باشید. در اکثر کشور‌هایی که باقلو را به عنوان یک شیرینی سنتی درست می‌کنند، مثل باقلوا یزدی و باقلوا اصفهانی، از شهد به عنوان ماده شیرین کننده باقلوا استفاده می‌کنند. اما ترک‌ها برای درست کردن باقلوا شربت درست می‌کنند.

مواد لازم برای شربت باقلوا

آب۴ فنجان
شکر۳ فنجان
لیمو‌ترشنصف آن

مواد لازم برای تهیه شیرینی باقلوا اصل ترکی

خمیر یوفکا۳۶  ورقه
کره بدون نمک۳۰۰ گرم
مغز پسته خرد شده بدون نمک۳۰۰ گرم
شکر۲ قاشق غذاخوری

 

شیرینی باقلوا 

طرز تهیه شیرینی باقلوا:

مرحله اول

ابتدا شربت باقلوا را آماده کنید. برای این کار ابتدا آب، شکر و آب لیمو‌ترش را با در یک قابلمه کوچک با هم مخلوط کنید. سپس این مخلوط را روی شعله ملایم گاز بگذارید و آنقدر هم بزنید تا به جوش بیاید، شعله را خاموش کنید و اجازه بدهید شربت در دمای اتاق خنک شود.

مرحله دوم

در مرحله بعد که اتفاقا در پخت شیرینی باقلوا بسیار هم مهم است باید کره را صاف کنید.

سفارش آنلاین باقلوا در صادقیه
بیشتر بخوانید

چگونه برای تهیه انواع شیرینی باقلوا کره را صاف کنیم یا دوغاب کره را بگیریم؟

برای صاف کردن کره بد نیست بدانید که کره از سه عنصر چربی، مقداری آب و پروتئین شیر تهیه شده است. در حقیقت صاف کردن کره شامل جدا کردن شیر و آب یا همان دوغاب کره و باقی ماندن قسمت اصلی و روغنی کره است. یک روش آسان برای صاف کردن کره این است که کره بدون نمک را روی حرارت خیلی ملایم اجاق یا در مایکروویو بدون اینکه هم زدن گرم می‌کنیم.

به محض آب شدن، کره به دو قسمت تقسیم می‌شود؛ مایع سفید رنگ دوغ مانند در رو و روغن در زیر. بدون اینکه ظرف را خیلی تکان بدهید، ظرف را درون یخچال بگذارید تا کره خودش را بگیرد. سپس به راحتی کره سفت شده را از روی دوغاب بلند کنید و اضافات دوغاب را از روی کره پاک کنید.. کره صاف کرده یا خالص شده آماده است؛ که به راحتی در پخت و پز می‌توان از آن استفاده کرد. یک روش دیگر این است که زمانی که کره داغ شد و دوغاب روی آن قرار گرفت با یک ملاقه و به آرامی دوغاب را از روی روغن جدا و به این ترتیب کره را صاف کنید.

مرحله سوم

مغز پسته‌های خرد شده و ۲ قاشق غذاخوری شکر را با هم ترکیب کنید. کف یک ظرف را کمی با کره چرب کنید و مخلوط مغز‌پسته و شکر را کمی تفت دهید.

مرحله چهارم تهیه شیرینی باقلوا

لازم نیست طرز تهیه خمیر شیرینی باقلوا استانبولی را بلد باشید. چون برای تهیه شیرینی باقلوا باید از خمیر یوفکا یا فیلو استفاده می‌شود. خمیر فیلو یا همون یوفکا یک نوع خمیر بسیار نازک و از ابتدا و قبل از پخت به صورت لایه‌های خیلی نازک و جداگانه است.

طزر تهیه باقلوای هندی
بیشتر بخوانید

این خمیر بعد از پخت هم شکل لایه لایه خودش رو حفظ می‌کند. خمیر فیلو را می‌توانید از فروشگاه‌ها و سوپرمارکت‌های بزرگ خریداری کنید. قبل از پهن کردن لایه خمیر یوفکا، کف یک ظرف نچسب و ضد‌حرارت مثل پیرکس یا سرامیک را با کمی روغن و با برس چرب کنید.

یک لایه خمیر یوفکا را کف ظرف پهن کنید و روی خمیر را هم با کمی کره با برس چرب کنید. سپس مواد تشکیل دهنده شیرینی باقلوا  استانبولی را اضافه کنید. مغز‌پسته و شکر را که تفت داده بودید روی خمیر پخش کنید.

یک لایه خمیر دیگر روی خمیر قبلی و مغز‌پسته و شکر قرار دهید و باز هم به همان ترتیب با کره چرب کنید. این کار را تا تمام شدن ورقه‌های خمیر یوفکا و پودر پسته و شکر ادامه دهید. وقتی آخرین لایه خمیر را قرار دادید و روی آن را با کره چربی کردید، خمیر‌ها را با یک چاقوی تیز به شکل لوزی یا مربع به آرامی برش بزنید.

مرحله پنجم

حالا ظرف را در فر با دمای ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد به مدت ۴۵ دقیقه قرار دهید تا روی خمیر‌ها طلایی و برشته شود. بعد از ۴۵ دقیقه ظرف باقلوا را از فر خارج کنید و شربت باقلوا را که حالا سرد شده را روی باقلوا‌ها بریزید.

حالا نوبت تزیین شیرینی باقلواهاست. می‌توانید روی باقلوا را با پودر پسته و موادی مثل پودر هل و دارچین تزیین کنید. اما در ترکیه معمولا شیرینی باقلوا را با پودر پسته تزیین می‌کنند. اجازه دهید باقلوا‌ها در دمای اتاق سرد شوند و سپس آن را با چای، بستنی یا سایر خوراکی‌های مورد علاقه‌تان سرو کنید. طرز تهیه باقلوا با شیرعسلی هم در برخی کشور‌های مدیترانه و حتی ایران مرسوم است.

اضافه کردن نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *