آموزش پخت باقلوا ترکی

آموزش پخت باقلوای ترکی

آموزش پخت باقلوای ترکی مجلسی

باقلوا از جمله شیرینی‌ های پر فروشی است که در گروه دسر ها قرار گرفته است. طبق تحقیقات انجام‌ شده شکل اولیه این دسر به دوره امپراتوری عثمانی بر می‌ گردد، اما دستور پخت آن در حال حاضر مربوط به کشور ترکیه می باشد. از این‌ رو اغلب مردم آن را به عنوان باقلوای ترکیه می‌ شناسند. هر چند طرز تهیه باقلوای ترکی امروزی دچار تغییراتی شده اما ترکیبات اصلی آن شامل شربت، خمیر و آجیل است. فقط تفاوتشان در طرز تهیه خمیر باقلواست. از آنجایی‌ که باقلوای ترکیه یکی از معروف‌ ترین و پرطرفدار ترین شیرینی‌ های دنیا است، در ادامه آموزش پخت باقلوا ترکی را قرار داده ایم؛ با ما همراه باشید.

مواد لازم برای طرز تهیه باقلوای ترکی با خمیر یوفکای آماده

خمیر یوفکای (فیلو) آماده به تعداد دلخواه
پودر قند چهار قاشق غذاخوری
مغزیجات خرد یا پودر شده (پسته، فندق، بادام و…) به میزان لازم
پودر هل و دارچین یک قاشق غذاخوری
گلاب یک قاشق غذاخوری

مواد لازم برای تهیه شربت مخصوص باقلوای ترکی

آب یک پیمانه
شکر یک پیمانه (از شکر قهوه‌ ای هم می‌ توان استفاده کرد)
گلاب 1/4 پیمانه
زعفران دم شده به مقدار لازم
آب لیمو ترش تازه یک قاشق غذاخوری

مرحله اول آموزش پخت باقلوا ترکی

 بهتر است در ابتدا شهد (شربت) باقلوا را آماده کنید و سپس به سراغ مراحل بعدی کار بروید. در یک ظرف مناسب یک پیمانه شکر را در یک لیوان آب حل کرده و بر روی شعله گاز با حرارت بالا قرار داده تا آب درون ظرف شروع به جوشیدن کند. حال شعله را کم کرده و با حرارت ملایم اجازه دهید شکر کاملا در آب حل شود. بعد از آن که از حل شدن شکر اطمینان حاصل کردید، یک قاشق آب لیموترش تازه را به محتویات درون ظرف اضافه نمایید. بیست دقیقه شربت را روی شعله گذاشته تا به غلظت مناسب برسد. بعد از این زمان، گلاب و زعفران دم شده را اضافه کرده و دو دقیقه بعد، شربت را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید به دمای محیط برسد.

آموزش پخت باقلوا ترکی

مرحله دوم

 حال پودر مغزیجات از هر نوع را به میزان دویست گرم با پودر های هل، دارچین و پودر قند خوب مخلوط‌ نمایید. برای آنکه طعم باقلوای شما متفاوت باشد، دویست گرم مغز را به‌ صورت ترکیبی از پسته، بادام و گردو و… به کار ببرید. برای مرطوبت کردن لایه‌ های خمیر یوفکا در یک آب‌ پاش تمیز مقداری آب را با یک قاشق غذا خوری گلاب ترکیب کنید و در کناری قرار دهید. یک قالب با ابعاد مناسب (با توجه به تعداد لایه‌ های خمیری که قرار است روی‌ هم چیده شود، قالب را انتخاب نمایید) را با مقداری کره به‌ خوبی چرب کرده و یکی‌ یکی خمیرهای یوفکای آماده را بر روی آن بچینید.

فوت و فن آشپزی با خمیر هزارلا یا خمیر پای فرانسوی
بیشتر بخوانید

برای آنکه بعد از پخته شدن کامل مخلفات میانی باقلوا از زیرش خارج نشود، بهتر است برای لایه زیرین از سه لایه خمیر یوفکا استفاده نمایید. این کار باعث انسجام بیشتر باقلوا خواهد شد. این نکته را هم در نظر داشته باشید که برای قرار دادن سه لایه خمیر باید هر لایه را به‌ صورت مجزا با کره آب‌ شده به‌ خوبی چرب نمایید. اکنون وقت استفاده از مغز های آجیلی است که از قبل آماده نموده اید. لایه آخر خمیر یوفکا را با این مواد بپوشانید و قبل از قرار دادن یک‌ لایه خمیر بر روی مغزها، با اسپری آب‌ پاش روی آن‌ ها ترکیب آب و گلاب را بپاشید.
باقی مراحل نیز به همین صورت ادامه دهید. شما می‌ توانید به‌ دلخواه خودتان برای هر لایه از چند ورق خمیر استفاده کنید فقط باید هر ورق را با کره چرب کرده و بعد ورق بعدی را بر روی آن قرار دهید؛ همچنین در زمان پر کردن لایه با مغزیجات می‌ توان به‌ صورت لایه‌ ای مغزها را روی‌ هم بگذارید یعنی یک‌ لایه پسته ریخته و روی آن یک لایه فندق پودر شده و سپس یک لایه بادام خردشده و الی‌ آخر.

مرحله سوم آموزش پخت باقلوا ترکی

در انتها که ورق خمیر یوفکای پایانی را گذاشتید مجددا آن را با یک برس مخصوص آغشته به کره چرب کنید. در اینجا با یک چاقوی تیز برش‌ هایی سطحی به شکل دلخواه زده و قالب را درون فر با درجه حرارت 180 قرار دهید. (حتما فر به مدت 10 دقیقه از قبل گرم شود) در ابتدا اجازه دهید باقلوای ترکی شما بیست دقیقه با شعله زیرین کاملا پخته شود بعد از آن پنج دقیقه دیگر اجازه دهید با شعله بالایی (در حالت گریل) روی باقلوا به رنگ طلایی در آید.

مرحله آخر

 بعد از پخته شدن کامل باقلوا اجازه دهید کمی خنک شود و سپس برش‌ های قبلی را عمیق‌ تر کنید و تقریباً نصف شربت را روی آن بریزید. روی باقلوا ها را با فویلی پوشانده و دو ساعت آن را در دمای محیط بگذارید. بعد از گذشت این زمان فویل را بردارید و باقی شربت را روی باقلوا ها ریخته و دوباره دو ساعت دیگر زمان دهید. حالا باقلوا آماده سرو است.نوش جان.

طرز تهیه کونفه ؛ دسر ترکی با پنیر | کنافه را در کدام کشورها بخوریم؟
بیشتر بخوانید

اضافه کردن نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *