باقلوا با خمیر فیلو ( یا همان خمیر یوفکا) شیرینی لایه ای نازک و خوشمزه ای است که با استفاده از خمیر ، مغز (معمولاً گردو یا پسته) و شربت تهیه می شود . این شیرینی در بسیاری از کشور های خاورمیانه ، مدیترانه و بالکان محبوب است و قدمتی دیرینه دارد .
باقلوا با خمیر فیلو
باقلوا یک شیرینی خوشمزه و پرطرفدار است که به راحتی می توانید در خانه تهیه کنید . این شیرینی گزینه ای عالی برای مهمانی و مناسبت های خاص است . برای این که باقلوایتان طعمی خوشایند داشته باشد می توانید از مخلوط دل خواه مغز ها برای تهیه باقلوا استفاده کنید . و یا حتی برای طعم قوی تر ، می توانید از هل و میخک نیز در مخلوط مغز استفاده نمایید . اگر خمیر فیلو (یوفکا) که باقلوا با خمیر فیلو را قرار است با آن تهیه نمایید خشک باشد ، می توانید قبل از استفاده آن را با اسپری آب مرطوب کنید . در کل این نوع باقلوا را می توان تا چند روز در یخچال نگهداری کرد .
خمیر فیلو چیست ؟
در واقع، خمیر فیلو و خمیر یوفکا یکی هستند و هر دو نام به یک نوع خمیر نازک و کاغذی شکل اشاره میکنند که از آرد، آب، نمک و گاهی اوقات سرکه یا روغن تهیه میشود. استفاده از هر دو نام “فیلو” و “یوفکا” در زبان فارسی رایج است و هر دو به یک محصول یکسان اشاره دارند.خمیر فیلو (یوفکا) که به خمیر هزارلا نیز معروف است ، نوعی خمیر نازک و کاغذی شکل می باشد که از آرد ، آب ، نمک و گاهی اوقات سرکه یا روغن تهیه می شود . این خمیر به دلیل نازکی و ظرافتش ، برای تهیه انواع شیرینی و غذا های خاورمیانه ای بسیار محبوب است . خمیر فیلو به قدری نازک است که میتوان نور را از آن عبور داد. این ویژگی باعث میشود تا شیرینیها و غذاهای تهیه شده با این خمیر، ترد و تُرد شوند . خمیر فیلو بسیار ظریف و لطیف است و به راحتی پاره می شود . به همین دلیل ، کار با آن نیاز به مهارت و دقت دارد . علاوه بر این برخلاف بسیاری از خمیر ها ، خمیر فیلو حاوی مخمر نیست . این بدان معناست که این خمیر به تنهایی پف نمیکند و برای حجیم شدن باید لایه های آن را روی هم قرار داد و پخت . خمیر فیلو را می توان برای تهیه انواع شیرینی مانند باقلوا با خمیر فیلو ، بورک ، نان شیرینی و هم چنین غذاهای مختلف مانند اسپرینگ رول و حتی سمبوسه استفاده کرد .
طرز تهیه باقلوا با خمیر فیلو
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید . مغز ها را آسیاب کرده و با دارچین مخلوط نمایید . هر ورق خمیر فیلو را روی سطح کار پهن و با کره ذوب شده به طور کامل چرب کنید. حدود 3 قاشق غذاخوری از مخلوط مغز را در لبه ی یک سمت خمیر قرار دهید و آن را به صورت رول بپیچید . رول ها را به صورت حلقه ای در سینی فر بچینید . باقی مانده کره ذوب شده را روی باقلوا ها بمالید . سپس آن را به مدت 30 تا 40 دقیقه در فر بپزید تا طلایی و ترد شود . برای تهیه شربت ، شکر و آب را در قابلمه ای مخلوط کنید و روی حرارت متوسط بجوشانید تا شکر حل شود . آبلیمو و گلاب را اضافه کرده و 5 دقیقه دیگر بجوشانید . شربت را از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود. بعد از پخت باقلوا ، شربت خنک شده را به طور کامل روی آن ها بریزید و بگذارید حداقل 1 ساعت خیس بخورد . در جدول زیر مواد لازم برای تهیه باقلوا با خمیر فیلو را برایتان آورده ایم :
مواد لازم | مقدار و اندازه |
خمیر فیلو (یوفکا) | 500 گرم |
مغز (گردو یا پسته) | 250 گرم |
دارچین | 1 قاشق چایخوری |
کره ذوب شده | 200 گرم |
در جدول زیر هم طرز تهیه شربت باقلوا با خمیر فیلو را آورده ایم :
مواد لازم | مقدار و اندازه |
شکر | 2 پیمانه |
آب | 1 پیمانه |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
گلاب | 1 قاشق غذاخوری |
اضافه کردن نظر