نان سیمیت ترکی
نان سیمیت ترکی (Simit) یکی از معروف ترین و محبوب ترین نان های سنتی ترکیه است. این نان شبیه به یک حلقهی بزرگ یا دونات است و بافتی نرم و در عین حال کمی تُرد دارد . سیمیت معمولاً با دانه های کنجد بو داده پوشانده می شود که طعم و عطر خاصی به آن می دهد. این نان به قدری محبوب است که اغلب فروشنده های خیابانی و دوره گرد در ترکیه آن را در سبدهای بزرگ در کنار دیگر دسرهای ترکی عرضه می کنند و به نمادی از فرهنگ غذایی ترکیه تبدیل شده است . این نان خوش طرح به تنهایی خوشمزه است ، اما معمولاً با مواد مختلفی سرو می شود ، مانند :
- پنیر سفید یا پنیر خامه ای
- گوجه فرنگی و زیتون
- مربا یا عسل
- تخم مرغ آب پز
- چای داغ
روش تهیه سیمیت
اگر دوست دارید نان سیمیت ترکی را در خانه تهیه کنید کافی است با ما همراه شوید . در ابتدا مواد لازم برای تهیه 6 عدد سیمیت را آورده ایم :
برای خمیر :
ردیف | مواد لازم | مقدار |
1 | آرد گندم | 3 لیوان (تقریباً 450 گرم) |
2 | آب گرم | 1 لیوان (تقریباً 250 میلیلیتر) |
3 | شکر | 1 قاشق غذاخوری |
4 | نمک | 1 قاشق چایخوری |
5 | خمیرمایه خشک | 1 قاشق غذاخوری |
6 | روغن مایع | 3 قاشق غذاخوری |
مواد لازم برای پوشش و تزیین نان سیمیت ترکی :
ردیف | مواد لازم | مقدار |
1 | شیره انگور یا ملاس | 3 قاشق غذاخوری |
2 | آب | 3 قاشق غذاخوری |
3 | دانه کنجد | به مقدار لازم (تقریباً 1 لیوان) |
برای شروع ، در یک کاسه ، آب گرم ، شکر و خمیرمایه را مخلوط کنید . اجازه دهید حدود 5 تا 10 دقیقه بماند تا خمیرمایه فعال شود (سطح آن کف کند). آرد را کم کم به همراه نمک به مخلوط اضافه کنید و هم زمان با دست یا همزن خمیرگیر ورز دهید . روغن مایع را اضافه کرده و خمیر را 8 تا 10 دقیقه ورز دهید تا نرم و لطیف شود . اگر خمیر خیلی چسبناک بود ، کمی آرد اضافه کنید . خمیر را در ظرفی چرب شده قرار دهید ، روی آن را با پارچه بپوشانید و در جای گرم بگذارید تا حجمش دو برابر شود (حدود 1 تا 1.5 ساعت) .
بعد از آماده شدن خمیر ، آن را به 6 قسمت مساوی تقسیم کنید . هر قسمت را به شکل رشته ای بلند ( تقریباً 40 سانتی متر ) درآورید. دو رشته خمیر را به هم بپیچید و سپس دو سر آن را به هم وصل کنید تا حلقه ای شکل شود. شیره انگور و آب را در یک کاسه کوچک مخلوط کرده و حلقه های خمیر را ابتدا در این مخلوط بغلتانید ، سپس در کنجد فرو ببرید تا کاملاً پوشیده شوند. فر را با دمای 200 درجه سانتی گراد (390 درجه فارنهایت) گرم کنید . حلقه های سیمیت را روی سینی فر که کاغذ روغنی پهن شده قرار دهید . سینی را در طبقه وسط فر بگذارید و سیمیت ها را حدود 15 تا 20 دقیقه بپزید تا طلایی و ترد شوند .
به همین راحتی نان سیمیت ترکی شما آماده است . نوش جااااان !
نکات مهم در تهیه نان سیمیت ترکی
برای تهیه یک نان سیمیت خوشمزه و با کیفیت، رعایت چند نکته مهم است . مهم ترین مواد در تهیه نان ، آرد می باشد . از آرد گندم با پروتئین بالا استفاده کنید تا خمیر خوب ور بیاید و بافت نان نرم و انعطاف پذیر شود. آرد را حتماً الک کنید تا هوا وارد آن شود و خمیر سبک تر گردد.
خمیر مایه باید تازه باشد . قبل از استفاده ، خمیرمایه را با آب گرم ( نه داغ! ) و شکر مخلوط کنید و اجازه دهید 5 تا 10 دقیقه بماند تا کف کند. این نشاندهنده فعال بودن خمیرمایه است. خمیر را خوب ورز دهید تا بافت آن نرم و یک دست شود. این کار باعث ایجاد شبکه گلوتن می شود که به نان بافت خوبی می دهد. اگر خمیر خیلی چسبنده بود، مقدار کمی آرد اضافه کنید، اما مراقب باشید که آرد آن بیش از اندازه نباشد . خمیر را در محیطی گرم و بدون جریان هوا قرار دهید . اگر محیط سرد است ، می توانید ظرف خمیر را در فر خاموش با چراغ روشن یا روی کتری گرم قرار دهید . استراحت کافی (حدود 1 تا 1.5 ساعت) باعث می شود خمیر پف کرده و سبک شود .
سیمیت را بلافاصله پس از پخت و در حالی که هنوز گرم است ، سرو کنید. بهترین همراه آن چای ، پنیر ، گوجه فرنگی و زیتون است. سیمیت تازه و گرم بهترین طعم را دارد . اگر قصد نگهداری دارید، آن را در کیسه پلاستیکی یا ظرف دربسته قرار دهید و قبل از مصرف در فر یا مایکروویو گرم نمایید.
اضافه کردن نظر